Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:23:05

Τσίπρας: «Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη»

Υποστήριξε σοβαρότατα στην Κίνα ότι η σημερινή Ελλάδα ανοίγει σπουδαίες ευκαιρίες για τις επενδύσεις και το εμπόριο. Με τους ενδιαφερόμενους Κινέζους και άλλους ξένους επενδυτές να βρίσκουν διαρκώς σοβαρά εμπόδια και δυσκολίες.

«Η Ελλάδα -έπειτα από πολλά χρόνια σοβαρής κρίσης- επιστρέφει στον δρόμο της ανάπτυξης, ανοίγοντας σπουδαίες ευκαιρίες για τις επενδύσεις και το εμπόριο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, με μικρές πιθανότητες να ενισχύσει την αξιοπιστία του πλέον..

Ο πρωθυπουργός ισχυρίσθηκε όλα αυτά στο Πεκίνο από το βήμα του «Belt and Road Forum».
«Η χώρα μου για μία ακόμη φορά επωφελείται πλήρως από τη μοναδική της γεωπολιτική ταυτότητα ως μια χώρα της Ευρώπης, της Μεσογείου, των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής της Μαύρης Θάλασσας, όπως επίσης ως μια ναυτιλιακή χώρα με δυνατότητες να προωθεί τις σχέσεις της πολύ πιο μακριά από τη γειτονιά της», ανέφερε ακόμη ο κ. Τσίπρας.

Η Ελλάδα, συμπλήρωσε, σε αυτό το πλαίσιο, διευρύνει τον ρόλο της ως ένας σημαντικός περιφερειακός κόμβος στους τομείς του εμπορίου, των μεταφορών, της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, του εφοδιασμού, του πολιτισμού και του τουρισμού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline