Σάββατο 20 Απριλίου 2024  12:40:12

Θύελλα για τη χειροδικία Κασιδιάρη σε βάρος του Δένδια

Αποβλήθηκε η Χ.Α. από τη συνεδρίαση- ΣΥΡΙΖΑ: Ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό- ΝΔ: Διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ η Χρυσή Αυγή αποπροσανατολίζοντας την κοινωνία ενόψει της ψήφισης του πιο σκληρού μνημονίου.

Αποτροπιασμό στον πολιτικό κόσμο και θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το άνευ προηγουμένου επεισόδιο στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής με πρωταγωνιστή τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη.

Ο Κασιδιάρης, συνεπικουρούμενος αρχικά από τον συνάδελφό του Γιάννη Λαγό και στη συνέχεια και από άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, επιτέθηκε και έφτασε σε σημείο χειροδικίας σε βάρος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια, όταν εκείνος απλώς πέρασε μπροστά του, την ώρα που είχε το λόγο.

Η καταδίκη της επίθεσης ήταν ομόθυμη και άμεση, ενώ η ΝΔ με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «η προκλητική και τραμπούκικη επίθεση Κασιδιάρη στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκο Δένδια δείχνει ότι, για μια ακόμη φορά, η Χρυσή Αυγή διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτήν τη φορά, για να αποπροσανατολίσει την κοινωνία και η Κοινοβουλευτική πλειοψηφία να περάσει το πιο σκληρό και επώδυνο Μνημόνιο».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ως προς τη σκοπιμότητα του επεισοδίου με πρωταγωνιστή τον Ηλία Κασιδιάρη είχαν κινηθεί με δηλώσεις τους και βουλευτές όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης από τη ΝΔ, αλλά και ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ο κ.Λοβέρδος, μάλιστα, είχε σημειώσει χαρακτηριστικά ότι «αν υπάρχει βίντεο της χειροδικίας Κασιδιάρη, τότε θα ξεφτιλιστεί η χώρα». Από την πλευρά του, ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς χαρακτηρίσει τις πράξεις του Κασιδιάρη ως «λεκέ» στον κοινοβουλευτικό βίο του τόπου και τα όσα έγιναν «εικόνες ντροπής».

Οι δηλώσεις του κ.Γεωργιάδη πάντως, προκάλεσαν την αντίδραση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο σε ανακοίνωσή του, αφενός καταδικάζει το επεισόδιο σε βάρος του κ.Δένδια, αφετέρου επιτίθεται στον αντιπρόεδρο της ΝΔ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline