Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  10:29:28

«Οι πολύτεκνοι και οι κερδισμένοι καζινάδες»

Στη Βουλή, μεταξύ άλλων θεμάτων η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στην αναμόρφωση των οικογενειακών επιδομάτων και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κόβει σήμερα το επίδομα των πολυτέκνων.

"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα έχει δημογραφικό πρόβλημα. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις προσπαθούσαν να στηρίξουν την πολύτεκνη οικογένεια. Δεν το έκαναν για ψηφοθηρικούς λόγους αλλά γιατί δεν μπορεί να καταλήξει αυτή η χώρα να μείνει κάποτε με 6.000.000. Κόβετε το επίδομα των πολυτέκνων. Δηλώνετε δηλαδή ότι σε έναν πολύτεκνο με 4 παιδιά, με 22.90 ευρώ το χρόνο, θα του κόψετε το επίδομα από 3.280 και θα το πάτε στα 1.016 ευρώ. Όταν έχεις 4 παιδιά και περιμένουν να ζήσουν με αυτή τη στήριξη, κάτι δεν πάει καθόλου καλά", είπε η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στην ουσία καταργεί τη δημογραφική πολιτική.

Η κ. Μπακογιάννη απευθύνθηκε στην αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. "Άκουσα την ομιλία της κ. Φωτίου που οργίλη απευθύνθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι η κυβέρνηση στηρίζει το πρώτο και το δεύτερο παιδί. Αλήθεια είναι αυτό. Εγώ θα κάνω λοιπόν πρόταση στην κ. Φωτίου. Εμείς θα ψηφίσουμε τη διάταξη η οποία αυξάνει τα επιδόματα στο ένα και στα δύο παιδιά και εσείς αντί να πείτε θα, θα έρθετε να νομοθετήσετε τώρα εδώ στο νομοσχέδιο, τα χρήματα για τους πολύτεκνους. Θα τα δώσετε τώρα και όχι με 'θα' κυρία Φωτίου, διότι τώρα τα κόβετε όπως κόβατε και το ΕΚΑΣ και τελικώς ακόμη οι συνταξιούχοι περιμένουν να δουν τι θα πάρουν", είπε η κ. Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καθιερώνει ειδικό φορολογικό καθεστώς για τα καζίνο. "Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι τα φορολογικά κίνητρα για τον τζόγο", είπε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι "ποτέ άλλοτε δεν ήρθε νομοσχέδιο που οι μόνοι κερδισμένοι να είναι οι καζινάδες".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline