Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:50:41

«Τσουνάμι» προσφύγων στη Θεσσαλονίκη -Εικόνες Ειδομένης

Σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών έχουν μετατραπεί τα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης εξαιτίας του μεγάλου κύματος προσφύγων που δέχεται η πόλη.


Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τους συγκεκριμένους ανθρώπους και η αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση της κατάστασης, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι εφικτό.

Σημείωσε ότι η διαδικασία καταγραφής προϋποθέτει πρωτίστως την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης των προσφύγων σε όμορα τμήματα, καθώς σε πρώτη φάση θεωρούνται κρατούμενοι.
Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να μεταφερθούν με αστυνομικά οχήματα, τα οποία δεν επαρκούν, ενώ και για τη φιλοξενία τους απαιτείται να δημιουργηθούν χώροι από τη διεύθυνση αλλοδαπών.

Ο κ. Συμεωνίδης σημείωσε ότι τα κρατητήρια ολόκληρου του νομού Θεσσαλονίκης έχουν χωρητικότητα 90 ατόμων, περιγράφοντας με αυτό τον τρόπο την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη συμπρωτεύουσα.
Επεσήμανε δε, ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την εξεύρεση κάποιας λύσης, ενώ η αστυνομία φροντίζει και για τη σίτιση αυτών των ανθρώπων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline