Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μπασάρ Αλ Ασσαντ: Ο Ερντογάν στηρίζει τρομοκράτες Κύριο

Δριμύ κατηγορώ στον Ταγίπ Ερνογάν, τον Ντόναλντ Τραμπ και τη Δύση εξαπολύει ο Μπασάρ αλ Άσαντ σε αποκλειστική συνέντευξή του στην «Καθημερινή».

Με κατηγορηματικό τρόπο αρνείται τη χρήση χημικών όπλων εκ μέρους του συριακού στρατού ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ σε αποκλειστική συνέντευξή του στην «Κ», απευθύνοντας παράλληλα δριμύ κατηγορώ κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Ντόναλντ Τραμπ και της Δύσης.

«Δεν έχουμε χημικό οπλοστάσιο από το 2013, οπότε και το παραδώσαμε», υπογραμμίζει ο κ. Ασαντ, επισημαίνοντας ότι «το δυτικό αφήγημα ξεκίνησε μετά τη νίκη του συριακού στρατού, όχι νωρίτερα». Ο πρόεδρος της Συρίας κατηγορεί ανοικτά τον Ερντογάν ότι υποστηρίζει τους τρομοκράτες και ότι «είναι με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα», ενώ χαρακτηρίζει τον τουρκικό στρατό «τρομοκράτες». Σχολιάζοντας την έκφραση «το κτήνος Ασαντ», που χρησιμοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνει ότι «δεν ασχολείται, επειδή αντιμετωπίζει την κατάσταση από τη θέση του πολιτικού, του προέδρου» και προσθέτει ότι «η μόνη αποστολή που έφεραν εις πέρας οι ΗΠΑ στη Συρία είναι η υποστήριξη των τρομοκρατών».

Ο πρόεδρος της Συρίας κατηγορεί ανοικτά τον Τούρκο ομόλογό του ότι υποστηρίζει τους τρομοκράτες, ότι «είναι με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα» και αποτελεί αποσταθεροποιητικό παράγοντα, ενώ αναφερόμενος στις τουρκικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία κάνει λόγο για «στρατό κατοχής».

«Ο Ερντογάν είναι με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους»

– Σχετικά με την Τουρκία, που πραγματοποίησε μια εισβολή σε ένα τμήμα της χώρας σας. Είχατε κάποτε μια πολύ καλή σχέση με τον πρόεδρο Ερντογάν. Πώς είναι αυτή η σχέση σήμερα, μετά την εισβολή;
– Πρώτα απ' όλα, πρόκειται για εχθρική πράξη, κατοχή. Κάθε Τούρκος στρατιώτης σε συριακό έδαφος εκπροσωπεί αυτήν την κατοχή. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο τουρκικός λαός είναι εχθρός μας. Μόλις πριν από λίγες μέρες ήρθε μια αποστολή από την Τουρκία. Πρέπει να διαχωρίσουμε ανάμεσα στους Τούρκους εν γένει και τον Ερντογάν. Ο Ερντογάν είναι με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Ισως δεν είναι οργανωμένος, αλλά κλίνει προς αυτήν την ιδεολογία, μία σκοτεινή ιδεολογία.

Οταν οι τρομοκράτες έχασαν τον έλεγχο διαφορετικών περιοχών και δεν μπορούσαν να εφαρμόσουν την ατζέντα της Τουρκίας ή της Δύσης ή του Κατάρ ή της Σαουδικής Αραβίας, κάποιος έπρεπε να επέμβει. Σε αυτό το σημείο επενέβη η Δύση, κυρίως οι ΗΠΑ, μέσα από τις πρόσφατες επιθέσεις. Ταυτόχρονα επιστρατεύθηκε ο Ερντογάν, κυρίως από τις ΗΠΑ, για να κάνει την κατάσταση πιο σύνθετη. Χωρίς αυτήν την παρέμβαση η κατάσταση θα είχε επιλυθεί πολύ ταχύτερα. Ετσι το ζητούμενο δεν είναι οι προσωπικές σχέσεις. Το βασικό θέμα είναι πως στόχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε όλο τον κόσμο είναι να χρησιμοποιεί το Ισλάμ για να ελέγχει την κυβέρνηση μιας χώρας και να δημιουργεί πολλαπλές κυβερνήσεις αυτού του είδους, σαν ένα διεθνές δίκτυο από Μουσουλμανικές Αδελφότητες.

 

Πολυμέσα