Σάββατο 20 Απριλίου 2024  04:00:57

Κομισιόν για Μακεδονικό: Δεν υπαγορεύουμε όρους και προϋποθέσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανειλημμένως έχει καλέσει όλες τις πλευρές για συμφωνία στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αλλά δεν υπαγορεύει όρους και προϋποθέσεις, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης προς τον Τύπο, ερωτηθείς εάν η Επιτροπή έχει ζητήσει υπερψήφιση της συμφωνίας για το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ με 180 βουλευτές, ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι η Κομισιόν έχει υπόψη της τα σχετικά δημοσιεύματα-όπως στην κυριακάτικη ΑΥΓΗ- και πρόσθεσε ότι η μόνη απάντηση που παραμένει σε ισχύ είναι η πρόσφατη δήλωση του προέδρου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από τη Βουλή των Ελλήνων: «Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να προτείνω, να υπαγορεύω ή να δίνω κατευθύνσεις σε ένα θέμα που πρέπει να λυθεί μεταξύ σας».

Επίσης, ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στις οποίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν λαμβάνει μέρος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline