Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:38:18

Το Σκοπιανό και οι νέες θέσεις ΝΔ- Ποταμιού

Η Νέα Δημοκρατία θα εξετάσει τη συμφωνία με τα Σκόπια με εθνικό μεγεθυντικό φακό πριν αποφασίσει για τη στάση της, δήλωσε σήμερα ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πριν φέρει την οποιαδήποτε συμφωνία, θα πρέπει να εξετάσει και το εσωτερικό της πρόβλημα που λέγεται Πάνος Καμμένος.
Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε επίσης ότι αν η λύση δεν είναι καλή για τη χώρα, «εμείς ως Κυβέρνηση θα την επαναδιαπραγματευτούμε», σημειώνοντας ότι η διεθνής συγκυρία είναι πολύ καλύτερη από ότι το 2008 για την κυβέρνηση Καραμανλή.

Ποτάμι: Συμφωνία με εγγύηση της ΕΕ και «σφραγίδα» του ΝΑΤΟ

«Δεν επενδύω στην αναστάτωση και στην αναβολή. Πρέπει να το λύσουμε αυτό το πρόβλημα γιατί αλλιώς θα υπάρξει κενό που θα έρθει να καλύψει η Τουρκία. Αυτοί λοιπόν που πολεμούν την οποιαδήποτε λύση ουσιαστικά εξυπηρετούν τον ρόλο της Τουρκίας στα Βαλκάνια», σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της πΓΔΜ σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104.6

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι η συμφωνία στο Σκοπιανό «θα πρέπει να έρθει με εγγύηση της ΕΕ και «σφραγίδα» του ΝΑΤΟ, που δεν θα μπορεί να αλλάξει». Όπως είπε, επίσης, αν η πρόταση που έρθει είναι «σύνθετη ονομασία erga omnes και με συνταγματική αναθεώρηση» τότε «πρέπει να το λύσουμε αυτό το πρόβλημα». «Aν η ΕΕ κάνει το άνοιγμα στα δυτικά Βαλκάνια, σε Αλβανία και πΓΔΜ, θα πούμε 'εμείς δεν θέλουμε;'», αναρωτήθηκε. Σε ό,τι αφορά στη θέση του Κινήματος Αλλαγής επί του θέματος, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι η εισήγηση είναι πως «πρέπει να συμβάλουμε σε μία λύση. Δεν νομίζω ότι στα εθνικά θέματα θα πρυτανεύσει μια μικροκομματική λογική, αλλά το εθνικό συμφέρον», είπε χαρακτηριστικά.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline