Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:17:25

Αποκάλυψη - βόμβα στα «Νέα» για τους φυλακισμένους Έλληνες στρατιωτικούς

Μάλλον δυσκολεύει η σύντομη αποφυλακισή τους, χωρίς βαριά ανταλλάγματα. Κάθε όριο προκλητικότητας ξεπερνά πλέον η Τουρκία, αφού με επίσημη επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι όχι μόνο συνδέει την υπόθεση των οκτώ τούρκων αξιωματικών με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς, αλλά ζητεί από την Ελλάδα πρώτα να εκδώσει τους τούρκους αξιωματικούς και τότε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, δεν θα προχωρήσει στην απελευθέρωση των Ελλήνων αλλά... διαβεβαιώνει «πως θα έχουν μία δίκαιη δίκη»!

Η νέα προκλητική ενέργεια που αποκαλύπτουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ» δείχνει ότι η Τουρκία επιμένει στην αδιάλλακτη στάση της για τους έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, καθώς και σε συμπεριφορές που δεν συνάδουν με σύγχρονο κράτος δικαίου.

Κατηγορώ

Αποστολέας της επιστολής είναι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ, με ημερομηνία 31 Μαΐου. Σ' αυτήν ο τούρκος αξιωματούχος κατηγορεί ευθέως τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι συμπεριφέρονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά στις υποθέσεις των δύο Ελλήνων και των οκτώ τούρκων αξιωματικών, τους οποίους μάλιστα αποκαλεί «δολοφόνους» και «εγκληματίες», και στηλιτεύει το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της επιστροφής των Ελλήνων αλλά όχι υπέρ της έκδοσης των Τούρκων.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline