Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  02:13:53

Το μπαράζ της Αντιπολίτευσης για τις συντάξεις. ΝΔ: Διασπορά ψευδών ειδήσεων

Μόλις κυκλοφόρησε η είδηση από το πρακτορείο ΑΠΕ, Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής εξαπέλυσαν επίθεση κατά του ΑΠΕ και των κυβερνητικών κύκλων.


Πρώτα αντέδρασε η ΝΔ, κάνοντας λόγο για διασπορά ψευδών ειδήσεων από το ΑΠΕ και δευκρινίζοντας ότι, πέραν μίας συνάντησης, δεν υπήρξε άλλη επαφή της ΝΔ με την τρόικα και πάντως δεν ενημερώθηκε για ακύρωση του μέτρου. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις Σαχινίδη εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ, που διευκρίνισε πως ουδεμία ενημέρωση έχει το κόμμα για ακύρωση του μέτρου της περικοπής συντάξεων.

ΚΙΝΑΛ: Fake news οι -κατόπιν εντολής Μαξίμου- πληροφορίες του ΑΠΕ

«Fake news αποδεικνύονται οι – προφανώς κατόπιν εντολής του Μαξίμου - δήθεν πληροφορίες του ΑΠΕ για τις συντάξεις, μετά την επίσημη ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής.
Σημειώνει ότι «χρέος του ΑΠΕ είναι η υπεύθυνη και αντικειμενική ενημέρωση, και όχι η εξυπηρέτηση των αναξιόπιστων μικροκομματικών παιχνιδιών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ» και διαβεβαιώνει ότι «το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις την πίεση και την προσπάθεια τόσο για να μην περικοπούν οι συντάξεις την 1/01/2019, όσο και για να αλλάξει ο Νόμος Κατρούγκαλου, να μην καταντήσουν και οι νέες και οι παλιές συντάξεις φιλοδωρήματα».

Ενωση Κεντρώων: Ψηφοθηρία στο Μαξίμου

Σε μια προσεκτική ανακοίνωση η Ενωση Κεντρώων δεν πήρες θέση για την τελική έκβαση της «διαπραγμάτευσης» για τις συντάξεις, αλλά έψεξε την κυβέρνηση για ψηφοθηρική τακτική. «Στις 15 Οκτωβρίου θα ξέρουμε με ακρίβεια, εάν το μέτρο που έχει ψηφίσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την περικοπή των συντάξεων εφαρμοστεί, καταργηθεί ή πάρει χρονική παράταση. Μέχρι τότε όσα ακούγονται και γράφονται κινούνται στην σφαίρα της ψηφοθηρίας και της επικοινωνιακής τακτικής του Μαξίμου. Είναι πολιτικά ανέντιμο να παίζει η Κυβέρνηση με την ζωή εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων που βιώνουν πολύ δύσκολα την καθημερινότητά τους» ανέφερε η Ενωση Κεντρώων.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline