Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  03:05:27

Ποια είναι τα προβλήματα των πολιτών

Η αγενής συμπεριφορά, η αναποτελεσματικότητα, η γραφειοκρατία, η διαφθορά, η κακοδιοίκηση και οι χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες είναι τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο, όπως προκύπτει από έρευνα που διενήργησε το ΣΕΕΔΔ κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.


Ιδιαίτερη αξία έχουν οι παραπάνω απαντήσεις με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ήταν άνδρες (62%), δημόσιοι υπάλληλοι (41,37%), πτυχιούχοι ανώτατης εκπαίδευσης (72,16%), ηλικίας άνω των 41 ετών (72,91%). Το 89,07% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι γνωρίζει το ΣΕΕΔΔ και το 64,5% έχει θετική άποψη για το έργο του. Ως προς τους τομείς που θα πρέπει να επικεντρώσει τη δράση του το Σώμα, οι ερωτηθέντες ιεράρχησαν ως πρώτο την Υγεία και μετά τις δημόσιες συμβάσεις και τα έργα, τις άδειες δόμησης και τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

Τέλος, 22 δημόσιοι υπάλληλοι στις υπηρεσίες των οποίων διενεργήθηκε έλεγχος από το ΣΕΕΔΔ χαρακτήρισαν τον έλεγχο «εύστοχο και αποτελεσματικό», 10 έναν «έλεγχο ρουτίνας» και 5 «άστοχο και αναποτελεσματικό».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline