Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:24:42

Επίθεση Μητσοτάκη κατά κυβέρνησης για Μόρια και μήνυση Καμμένου

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια, ενώ κάνει ειδική αναφορά στη μήνυση του Πάνου Καμμένου εναντίον των δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου.

«Όσα συμβαίνουν στην Μόρια είναι ντροπή για την πατρίδα μας, και η ντροπή αυτή φέρει αποκλειστική ευθύνη η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι όταν η ΝΔ αναλάβει την κυβέρνηση θα καταργήσει την αυτόφωρη διαδικασία για τα περί Τύπου αδικήματα.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

«Όσα συμβαίνουν στην Μόρια είναι ντροπή για την πατρίδα μας, και η ντροπή αυτή φέρει αποκλειστική ευθύνη η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της. Πήραν 1,6 δις ευρώ και έφτιαξαν τον αθλιότερο καταυλισμό προσφύγων στον κόσμο όπως λένε τα διεθνή ΜΜΕ. Πουλάνε ευαισθησία στα λόγια, αλλά με τις πράξεις τους προσβάλλουν τα αισθήματα αλληλεγγύης των Ελλήνων και κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η κυβέρνηση αντί να απολογείται εκφοβίζει όποιον της ασκεί έλεγχο και κριτική ,το Σάββατο τρεις δημοσιογράφοι συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου μετά από μήνυση του κ. Καμμένου. Όχι για τι τον συκοφάντησαν αλλά γιατί έθεσαν ερωτήματα για την σκοτεινή διαχείριση τεράστιων ποσών. Ας το καταλάβουν επιτέλους, η Ελλάδα είναι χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης και δε θα γίνει Βενεζουέλα. Θέλω σήμερα να δεσμευθώ για τρία πράγματα .

Πρώτον η ΝΔ θα καταργήσει τη διαδικασία του αυτόφωρου στα αδικήματα περί Τύπου, δίνοντας προτεραιότητα στη γρήγορη εκδίκασή τους. Δεύτερον η αλήθεια για τη διασπάθιση των χρημάτων θα έρθει στο φως και τρίτον η χώρα θα αποκτήσει μία αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική. Τα σύνορα μας θα φυλάσσονται αποτελεσματικά, οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου θα προχωρούν γρήγορα και όσοι δε δικαιούνται προστασίας θα επιστρέφονται αμέσως στις χώρες προέλευσής τους και όσοι βρίσκονται σε αυτή τη χώρα θα ζουν σε συνθήκες ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline