Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:58:24

Ακόμα μία απόφαση για επιστροφή δώρων στο Δημόσιο

Η απόφαση δίνει αισιοδοξία σε χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους και συνταξιούχους που διεκδικούν νομικά την επιστροφή των δώρων τους.

Την επιστροφή των περικομμένων δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα δρομολογεί απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά. Σύμφωνα με αυτή σε 50 εν ενεργεία δικαστικούς υπαλλήλου θα επιστραφούν ποσά από το 2014 έως το 2016.

Η απόφαση δίνει αισιοδοξία σε χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους και συνταξιούχους που διεκδικούν νομικά την επιστροφή των δώρων τους.
Παρόμοια έκβαση είχε και υπόθεση που πήγε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και δικαίωσε υπαλλήλους του ΟΑΕΔ, όπως και αντίστοιχη που εκδόθηκε πριν δύο χρόνια από το Διοικητικό Πρωτοδικείου του Ναυπλίου και έδωσε το πράσινο φως στην επιστροφή των δώρων σε εν ενεργεία δικαστικούς υπάλληλους. Την τελική απόφαση θα πάρει το ΣτΕ στο οποίο έχουν πάει όλες οι υποθέσεις.

Η σχετική απόφαση, που καταλαμβάνει τους προσφεύγοντες δικαστικούς υπαλλήλους, έχει ήδη συζητηθεί στο ΣτΕ και αναμένεται η κρίση των ανώτατων δικαστών.

Κομβικό ρόλο στην διαμόρφωση της τελική έκβασης των υποθέσεων έπαιξε απόφαση του ΣτΕ τον Ιούνιο του 2015 με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η κατάργηση των δώρων από τις συντάξεις που είχε ψηφιστεί στους μνημονιακούς νόμους 4093 και 4051 του 2012

Η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου έχει δηλώσει σχετικά με το θέμα: «Οι αγωγές που έχουν ασκηθεί μέχρι το 2015 κατά πάσα πιθανότητα θα ευδοκιμήσουν. Διότι το Συμβούλιο της επικρατείας είχε δώσει σαφή κατεύθυνση και προφανώς το ελληνικό κράτος, το Ελληνικό Δημόσιο, συμμορφώνεται με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline