Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αισιοδοξία ότι δεν κόβονται τελικά οι συντάξεις

Αισιόδοξες διαβεβαιώσεις για το καυτό ζήτημα των συντάξεων ο υπουργός Επικράτειας κ.Τζαννακόπουλος, που ανακοίνωσε χαρακτηριστικά είπε: «Έχει γίνει ένα καθοριστικό βήμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία, όπως γνωρίζετε, δεν απέστειλε επιστολή ζητώντας διευκρινίσεις από την ελληνική κυβέρνηση για τον ελληνικό προϋπολογισμό.

Τα πράγματα είναι σαφή. Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι θα έχουμε εν ευθέτω χρόνω και την τυπική πια έγκριση από την μεριά της Κομισιόν. Νομίζω ότι αυτό είναι που βυθίζει τη Νέα Δημοκρατία σε θλίψη η οποία στήριξε το σύνολο της αντιπολιτευτικής της ρητορικής στο υποτιθέμενο τέταρτο μνημόνιο, στα υποτιθέμενα προψηφισμένα μέτρα για την 1 Ιανουαρίου 2019 – και τελικά αυτή τη στιγμή βρίσκεται ολοκληρωτικά εκτεθειμένη, καθώς έχει καταρρεύσει το σύνολο του πολιτικού της αφηγήματος για το υποτιθέμενο τέταρτο μνημόνιο.

Νομίζω γι' αυτό το λόγο θα προσπαθήσει να εκτρέψει την πολιτική ατζέντα και την πολιτική συζήτηση σε άλλους τομείς και σε άλλα πεδία. Αυτό δείχνει την πολιτική της ένδεια και αποδεικνύει το ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καταλάβει, δεν έχει κατανοήσει σε ποια φάση βρίσκεται πλέον η χώρα. Βρισκόμαστε στη μεταμνημονιακή φάση, κάνουμε τα πρώτα βήματα για την οικονομική ανασυγκρότηση και η Νέα Δημοκρατία επιμένει στα καταστροφολογικά της σενάρια που θα την οδηγήσουν σε απόλυτο αδιέξοδο» κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Πολυμέσα