Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  03:55:59

Τα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ από την Αντιπολίτευση

Μπαράζ σκανδαλολογίας από την Κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, με πολλές και πολύμηνες διαρροές αλλά με απουσία σοβαρών στοιχείων και αποδείξεων.

Η αντιπολίτευση αντιδρά με οξύ τρόπο και μιλά για εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία αρχίζουν και ξετυλίγονται διάφορες «σκοτεινές», κατ" αυτήν, υποθέσεις, τις οποίες και χαρακτηρίζει σκάνδαλα, όπως π.χ. – σύμφωνα με τα λεγόμενα βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ – της απόπειρας πώλησης του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος σε χαμηλή τιμή ή την υπόθεση του Θριασίου για τις εκ των υστέρων αλλαγές στους όρους διαγωνισμού σχετικά με τη δημιουργία εμπορευματικού σταθμού.

Μάλιστα, λένε ότι η στάση της κυβέρνησης είναι ένοχη διότι δεν έχει απαντήσει επί της ουσίας ποτέ για τους λόγους εξαίρεσης από τις έρευνες του πρώην υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, γιατί δεν ερευνάται η στάση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στο ΚΕΛΠΝΟ, αλλά και για το θέμα της απόπειρας πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία με πρωταγωνιστή τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, την ιστορία με τα κονδύλια του Μεταναστευτικού, κ.ά.

Το κρίσιμο στοιχείο για το πολιτικό σύστημα είναι ότι παράλληλα με την αξιοποίηση από την κυβέρνηση των προαναφερθεισών υποθέσεων, θα διεξάγονται στην Ολομέλεια της Βουλής και κρίσιμες ψηφοφορίες, όπως π.χ. δύο για την αναθεώρηση του Συντάγματος, δύο για τη συμφωνία των Πρεσπών (μία για την κύρωση της συμφωνίας και μία για την έγκριση της πράξεως προσχωρήσεως της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ), μία για τη σύσταση προανακριτικής για την Υγεία και βεβαίως η αναμενόμενη συζήτηση και ψηφοφορία και μάλιστα σε υψηλούς τόνους, της πρότασης μομφής που έχει προαναγγείλει η ΝΔ.

Προβληματισμός

Το ενδιαφέρον είναι ότι υπάρχει μια μεγάλη ομάδα ιστορικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με μακρά διαδρομή στην Αριστερά που εκφράζει τον προβληματισμό της για ενδεχόμενη ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου, χωρίς αυτό να σημαίνει σε καμία περίπτωση πως πρέπει να υπάρξει πολιτική και ηθική επιείκεια, σε οποιονδήποτε αποδειχθεί ότι καταχράστηκε δημόσια εξουσία ή δημόσιο χρήμα.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο αρνούνται τις επικρίσεις τμήματος της αντιπολίτευσης και μερίδας των ΜΜΕ ότι αυτές οι υποθέσεις αξιοποιούνται στο πλαίσιο κλίματος σκανδαλολογίας με στόχο τους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης.
Και γι" αυτό μεταδίδεται από το Μέγαρο Μαξίμου πως πάγια άποψη της κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να προχωρήσει η έρευνα έως το τέλος, με οδηγό την αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας όλων, και εφόσον προκύψουν στοιχεία να οδηγηθούν οι εμπλεκόμενοι στη Δικαιοσύνη και παράλληλα επισημαίνεται ότι δεν επιδιώκεται ρεβάνς από τους πολιτικούς αντιπάλους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline