Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Θα νικήσουμε τους λαϊκιστές

Το μήνυμα ότι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης είναι η κορυφαία προτεραιότητά του και πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα και για την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά οικογένεια, αλλά και ότι η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα για ολόκληρη την Ευρώπη ως προς το τι συμβαίνει όταν «οι λαϊκιστές έρχονται στην εξουσία», απηύθυνε μιλώντας στην Ολομέλεια του συνεδρίου του ΕΛΚ στο Ελσίνκι ο Κυρ. Μητσοτάκης.

«Θα νικήσουμε τους λαϊκιστές», είπε, κλείνοντας την παρέμβασή του ο πρόεδρος της Ν.Δ., παρουσία του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος τον παρακολούθησε από την πρώτη σειρά.

«Το ΕΛΚ τα πήγε καλά στην Ευρώπη ως προς τις θέσεις απασχόλησης και την οικονομία. Δυστυχώς η Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση στο μονοπάτι της ανάπτυξης», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., μιλώντας σε πάνελ για την ανάπτυξη. Και προσέθεσε: «Αν θέλει κανείς να δει τι συμβαίνει όταν οι λαϊκιστές παίρνουν την εξουσία, δεν χρειάζεται παρά να κοιτάξει τη στασιμότητα της ελληνικής οικονομίας». Αναφερόμενος μάλιστα στις συνέπειες του λαϊκισμού υπογράμμισε πως «η ελληνική οικονομία παραμένει ουσιαστικά στάσιμη τα 3 τελευταία χρόνια, σε μια περίοδο κατά την οποία, για παράδειγμα, το πορτογαλικό ΑΕΠ έχει αυξηθεί».

Κριτική άσκησε και στην κυβερνητική πολιτική υπερφορολόγησης, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα «στύβεται» επειδή «φορολογείται από μια αριστερή κυβέρνηση που αυξάνει το κράτος». «Η πραγματική πρόκληση», συνέχισε, αφορά «την κατάσταση της μεσαίας τάξης και την αγορά εργασίας».

Παρουσιάζοντας τη Ν.Δ ως πρότυπο κεντροδεξιού φιλοευρωπαϊκού κόμματος που ετοιμάζεται να ξανακυβερνήσει, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που έφερε στην εξουσία τους λαϊκιστές, αλλά «θα τους κερδίσουμε στις επόμενες εκλογές», όπως είπε, «όχι μόνο γιατί έχουν αποτύχει παταγωδώς», αλλά και επειδή «έχουμε εκσυγχρονίσει το κόμμα και προσφέρουμε ρεαλιστικές λύσεις». Ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, είχε χθες στο Ελσίνκι συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Γίρκι Κατάινεν και με την CEO της Παγκόσμιας Τράπεζας Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

 

Πολυμέσα