Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:02:00

Ξένα ΜΜΕ: Η ΝΔ 10 μονάδες μπροστά από τον λαϊκιστή αριστερό Τσίπρα

Στις δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα και στο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται η αυστριακή εφημερίδα Der Standard σε ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει η Deutsche Welle Και δεν είναι το μόνο διεθνές ΜΜΕ, που υιοθετεί τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα και τα σχετικά πολιτικά συμπεράσματα για τις εξελίξεις.

Η εφημερίδα σημειώνει: «Στην Ελλάδα σύμφωνα με δημοσκοπήσεις η συντηρητική αντιπολίτευση έχει το προβάδισμα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η Νέα Δημοκρατία προηγείται μέχρι και δέκα ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ του αριστερού λαϊκιστή Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές ο Τσίπρας έχασε έδαφος, διότι έλαβε μέτρα διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας».

Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ η Νέα Δημοκρατία μπορεί να υπολογίζει σε 30,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ελάμβανε 21,5%. Τρίτη δύναμη θα αναδεικνύονταν το KINΑΛ με 7,5% και θα ακολουθούσαν η Χρυσή Αυγή με 7% και το ΚΚΕ με 6%. Οι ΑΝΕΛ, ο κυβερνητικός εταίρος του Τσίπρα, δεν θα κατάφερναν να συγκεντρώσουν το 3%, για να εισέλθουν στη Βουλή».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline