Σάββατο 20 Ιουλίου 2019  22:48:39

Η ΝΔ επιμένει στην σταθερή καταγγελία των καταλήψεων

Κατά και όσων παρακινούν σε καταλήψεις σχολείων για το Μακεδονικό: Είναι απλά πατριδοκάπηλοι. Με σκληρή γλώσσα μιλούν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη για όσους καλούν τους μαθητές σε καταλήψεις σχολείων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο που χειρίζεται η Κυβέρνηση το Μακεδονικό και άλλα εθνικά θέματα.

Τους χαρακτηρίζουν πατριδοκάπηλους που παριστάνουν τους πατριώτες και αποδοκιμάζουν την προσπάθεια κατάληψης σχολείων και τον τρόπο με τον οποίο επιχειρούν να παρασύρουν τα παιδιά.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ξεκάθαρο ότι στέκεται απέναντι σε τέτοιες κινήσεις και πηγές από την Πειραιώς τονίζουν ότι «τα σχολεία πρέπει να μένουν πάντα ανοιχτά και όσοι για οποιονδήποτε λόγο, είτε από την άκρα αριστερά, είτε από την άκρα δεξιά ενθαρρύνουν ή και υποκινούν σχολικές καταλήψεις είναι εχθροί της γνώσης, εχθροί της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και τελικά πολέμιοι της Δημοκρατίας. Κλειστά σχολεία σημαίνουν κλειστά μυαλά».

Θυμίζουν επίσης ότι η ΝΔ πάντα στεκόταν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που οδηγούσαν σε κλειστά σχολεία και ανοιχτά φροντιστήρια, βλάπτοντας το δημόσιο σχολείο. Επίσης θυμίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που τώρα διαμαρτύρεται για τα όσα οργανώνονται σε σχολεία, ήταν το κόμμα που υποδαύλιζε παρόμοιες τακτικές στο παρελθόν.
Η ΝΔ ούτε είναι ούτε και θα γίνει ΣΥΡΙΖΑ ή Χρυσή Αυγή, είναι η χαρακτηριστική αναφορά στελεχών του κόμματος που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο του κόμματος.

Η αξιωματική αντιπολίτευση προφανώς είναι αντίθετη στη συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούν με την εμπλοκή μαθητών σε κινήσεις που οδηγούν σε κλειστά σχολεία και την εκμετάλλευση ενός εθνικού θέματος από περιθωριακές ομάδες.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα