Σάββατο 20 Απριλίου 2024  01:47:26

Πρόταση Παυλόπουλου για απεμπλοκή στη Συμφωνία των Πρεσπών;

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Εστία" ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει από τον ΟΗΕ να υπάρξει πρόσθετο πρωτόκολλο το οποίο θα είναι ερμηνευτικό της συμφωνίας των Πρεσπών προκειμένου να μην υπάρχουν ανοιχτά παράθυρα σε ό,τι αφορά στη γλώσσα και το έθνος.


Το πρωτόκολλο, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα ενταχθεί στη συμφωνία των Πρεσπών ως παράστημα το οποίο θα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της. Την υπόθεση έχει αναλάβει κατά τις ίδιες πληροφορίες ο σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού, Ευάγγελος Καλπαδάκης.

Ήδη ο Προκόπης Παυλόπουλος έθεσε στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ ζήτημα ερμηνείας της συνθήκης των Πρεσπών ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξει αναγνώριση "μακεδονικού έθνους" και πως η γλώσσα του γειτονικού κράτους είναι σλαβική.

Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται ότι έχει ενημερωθεί και η αμερικανική πλευρά πως σε αντίθετη περίπτωση η συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να φθάσει στην ελληνική Βουλή προς κύρωση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline