Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  15:03:55

Η στοχοποίηση ΣΚΑΙ και ΜΜΕ

Συνεχίζοντας την ομιλία του στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε τα εξής χαρακτηριστικά: Η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΙ είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής έντασης που ακολουθείτε εδώ κα πολλά χρόνια από την περίοδο που ήσασταν στην αντιπολίτευση.

Στρατηγική που βρίσκει αντίθετους τους πολίτες και εκείνους που σας ψήφισαν. Μέρος της στρατηγικής σας είναι η στοχοποίηση μέρους των ΜΜΕ.

Στοχοποιείται έντυπα και σταθμούς εκδότες και δημοσιογράφους με τρόπο που δεν έχει γίνει ποτέ στην μεταπολίτευση. Εχετε στοχοποιήσει πρόσωπα και έχετε προεξοφλήσει δικαστικές αποφάσεις Η τρομοκρατία μπορεί να οργανώνετε σε κάποιες γιάφκες γεννιέται όμως στα λόγια διχασμού και ακραίου μίσους.

Η τρομοκρατία θρέφετε στην κοινωνία και ένα τμήμα της έχει αποκτήσει αίσθημα ανοχής και φέρετε προσωπική ευθύνη κ Τσίπρα. Δεν χρειάζεται να μιλήσω για καθεστώς ανομίας που έχετε εγκαταστήσει στην κοινωνία πολλές φορες με την δική σας ενθάρρυνση. Σας είχα προειδοποιήσει ότι οι καταλήψεις γίνονται ευκολα ρόπαλα και μολότοφ γα να μετατραπούν σε καλάζνικοφ. Όταν δικαιολογούνται οι αφετηρίες της βίας τότε εισπράττονται και τα αποτελέσματά της.

Όταν οι εξτρεμιστές χαρακτηρίζονται αγωνιστές ή παιδία αποκτούν άλοθι οι ενέργειές τους. Όταν από επίσημα χείλη στοχοποιούνται πρόσωπα τότε γίνονται πιο ευκολοι οι στόχοι των τρομοκρατών. Από την πλευρά μου λέω : όσο ανοικτή η Δημοκρατία σε απόψεις τόσο αμείλικτη θα είναι απέναντι σε όσους προσπαθούν να την φιμώσουν με βία. Οσοι φαντασιώνονται επαναστάσεις να ξέρουν ότι θα οδηγηθούν επι των ημερών μας στην Δικαιοσύνη

Οι αποτυχίες στα οικονομικά κατά Κ. Μητσοτάκη

Η χώρα δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές, τόνισε στη Βουλή ο Κυρ, Μητσοτάκης, που τόνισε ειδικότερα τα εξής :
To spread του δεκαετούς ομολόγου είναι στις 420 μονάδες βάσης. Και τα επιτόκια παίρνουν πάλι την ανηφόρα. Χάσαμε τα τρία καλύτερα χρόνια της διεθνούς οικονομίας παγιδευμένοι σε μια ιδεοληπτική πολιτική που από τη μια μαζεύει τα συντρίμμια του πρώτου εξάμηνου του
2015 και από την άλλη υπερφορολογεί λυσσαλέα την πραγματική οικονομία. Αν είχαμε ακολουθήσει την πορεία της Πορτογαλίας το ΑΕΠ μας σήμερα θα ήταν στα 217 δις. Αντ' αυτού προβλέπεται στα 186 δις. Αυτό το γράφημα είναι η πιο απτή απόδειξη της τραγικής σας αποτυχίας. Υποδεχόμαστε το 2019 με μία κοινωνία που, ύστερα από 29 φόρους, 17 περικοπές συντάξεων και μείωση πραγματικών μισθών κατά 3,5% το 2017, παραμένει φυλακισμένη στην λιτότητα. Και με μία κυβέρνηση ανίκανη, παρά την «κατανόηση» -εντός εισαγωγικών- που της δείχνουν οι δανειστές: Στην τελευταία αξιολόγηση, όλα όσα έπρεπε να έχουν γίνει, παραπέμφθηκαν για την επόμενη, του Φεβρουαρίου. Από τα capital controls, τα «κόκκινα δάνεια» και το e-justice ως τα ληξιπρόθεσμα του κράτους και τις ιδιωτικοποιήσεις- όλα αυτά έχουν παραπεμφθεί ήδη για τον Φεβρουάριο του 2019. Δεν έγινε η χώρα πιο εξωστρεφής.

Μόλις πρόσφατα, μιλώντας εκτός Ελλάδας, ο υπουργός Οικονομικών ομολόγησε ότι τα υπερβολικά πλεονάσματα δεν αποτελούν σπουδαία στρατηγική. Συμφωνώ. Αυτή η κυβέρνηση, η αριστερή κυβέρνηση παγώνει το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων. Είχατε πει κ.Χουλιαράκη ότι μέχρι το Μάρτιο θα είχαν εξοφληθεί τα χρέη του δημοσίου. Φθάνουν το ένα δισ. Αλλά κυρίως η κυβέρνηση παγώνει τις δημόσιες επενδύσεις. Ναι, αυτές τις δημόσιες επενδύσεις που εσείς χαρακτηρίζετε στην εθνική αναπτυξιακή στρατηγική σας, τον Μάιο του 2018, ως «το κύριο χρηματοδοτικό εργαλείο για την ανάπτυξη»

Για να κάνει τι; Για να χτίσει ένα «μαξιλάρι», όπως το αποκαλεί, το οποίο φουσκώνει με αέρα που στερεί από τους
πνεύμονες της πραγματικής οικονομίας και των πολιτών. Και ποιο το αποτέλεσμα; Η Κυβέρνηση επέβαλε μέτρα 11 δις, από τα οποία ο κ. Τσίπρας επιστρέφει μόλις το ένα ως προεκλογικό φιλοδώρημα προς τους πολίτες που ο ίδιος προηγουμένως έχει εξαθλιώσει.

Οι καταθέσεις των νοικοκυριών

Οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων στις τράπεζες να αγγίζουν μόλις τα 107,7 δις, όταν τον Νοέμβριο του 2014 ήταν 136 δις ευρώ. Και όλοι να βλέπουν το πορτοφόλι τους να αδειάζει τώρα πιο γρήγορα από ποτέ, καθώς οι έμμεσοι φόροι αυξάνουν με ύπουλο τρόπο τις τιμές στα καθημερινά προϊόντα και τις υπηρεσίες. Ο πρωθυπουργός υποδύεται συχνά τον φιλολαϊκό πολιτικό ενώ ο κ. Τσακαλώτος έχει μιλήσει ανοιχτά, προς τιμήν του γιατί υπερασπίζεται αυτή την άποψη, για «ταξική μεροληψία» του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι, όμως, έτσι; Σύμφωνα με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, οι μειώσεις μισθών στην Ελλάδα ήταν οι μεγαλύτερες στην Ευρώπη, αλλά κι οι μεγαλύτερες μέσα στην ίδια τη χώρα από το 2013. Το 2017, ένας στους 4 εργαζόμενους είχε αμοιβή έως 500 ευρώ. Ενώ η μερική υποχώρηση της ανεργίας βασίζεται στην μερική και περιοδική απασχόληση.

7 στους 10 άνεργους είναι μακροχρόνια άνεργοι. Και με τον ρυθμό της Κυβέρνησης, η ανεργία θα φτάσει στα προ κρίσης επίπεδα μόλις το 2030. Την ίδια ώρα, το 19% των πολιτών καταβάλλει το 90% του φόρου εισοδήματος. Το 4,5% των επιχειρήσεων καταβάλλει το 83% του φόρου των νομικών προσώπων. Και το 33% των ιδιοκτητών καταβάλλει το 66% του φόρου ακίνητης περιουσίας. Αναρωτιέμαι αν αυτό είναι φορολογική δικαιοσύνη. Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ευνοούνται κάποιοι έναντι κάποιων άλλων, αλλά αδικούνται όλοι από την πολιτική σας.

Στα χρόνια της θητείας της αυτή η κυβέρνηση αύξησε το κόστος μισθοδοσίας στο Δημόσιο κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Μας είπε ο κ.Χουλιαράκης που θα βρούμε τα λεφτά. Δύο δισεκατομμύρια είναι αυτή η αύξηση. Από τα δικά μας παιδιά του παρελθόντος πήγαμε στους δικούς μας συντρόφους.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline