Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  17:08:58

Επικείμενη δήλωση Παπανδρέου υπέρ της Συμφωνίας

Η Φώφη Γεννηματά έχει να αντιμετωπίσει ωστόσο έναν ακόμη «πονοκέφαλο» που ακούει στο όνομα Γιώργος Παπανδρέου. Πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού αναφέρουν ότι προτίθεται τις επόμενες ημέρες να πάρει θέση για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Με συνέντευξη σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα το Σάββατο.Ο κ. Παπανδρέου ο οποίος είχε σύμβουλο στο ΥΠΕΞ τον Νίκο Κοτζιά και συζητούσε με την ΠΓΔΜ για την ονομασία, φέρεται να διάκειται θετικά στη συμφωνία. Και μπορεί να μην επηρεάσει με την ψήφο του το αποτέλεσμα, καθώς δεν είναι βουλευτής, αλλά πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, συνεργαζόμενου κόμματος με το ΚΙΝΑΛ, ωστόσο μια θετική δήλωσή του αναμφίβολα θα δημιουργούσε ένα κλίμα σύγχυσης στους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής.

Πρόσφατα πάντως, ο κ. Παπανδρέου με αφορμή την υπόθεση με τις αφίσες είχε δηλώσει πως «Στη νεότερη ιστορία μας, τα μεγάλα εθνικά θέματα έχουν προκαλέσει συχνά διχασμούς που έφεραν αρνητικά, ακόμη και καταστροφικά, αποτελέσματα. Γι' αυτό, τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, οφείλουν να τα αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, δίνοντας βάρος στη μεγάλη εικόνα, στο πατριωτικό συμφέρον, και όχι στα μικροκομματικά οφέλη. Η διαίρεση σε πατριώτες και μειοδότες είναι άκρως επικίνδυνη. Δίνει περιθώρια χειραγώγησης σε κάθε είδους συμφέροντα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline