Τρίτη 19 Μαρτίου 2024  07:01:46

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας θα περάσει τη Συμφωνία, όμως θα συντριβεί

Στο πρωτοφανές φαινόμενο των βουλευτών που βρίσκονται ταυτόχρονα στη συμπολίτευση και την... αντιπολίτευση, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστηρίζοντας ότι όλα ήταν συμφωνημένα.


«Ο κ. Καμμένος διέγραψε τους υπουργούς του που έμειναν στην κυβέρνηση, αλλά δεν διέγραψε τους βουλευτές του που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση... Είναι οι πρώτοι βουλευτές στο σύμπαν που είναι ταυτόχρονα αντιπολίτευση και συμπολίτευση» τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης και προσέθεσε: «Είναι διαφορετικό να παίρνεις έναν βουλευτή από ένα κόμμα της αντιπολίτευσης και να τον μεταφέρεις σε ένα άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης και άλλο πράγμα να μεταφέρεις έναν βουλευτή αντιπολίτευσης και να τον πηγαίνεις στη συμπολίτευση».

Ερωτηθείς εάν η ΝΔ μπορεί να συνεργαστεί με κόμματα ή πρόσωπα που θα ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δηλώνει κατηγορηματικά: «Είναι κορυφαίο γεγονός πολιτικής σημασίας και όταν κάποιος αποφασίζει να στηρίξει μια κορυφαία κυβερνητική επιλογή, προφανώς αποδοκιμάζει μια κορυφαία απόφαση και άποψη της Νέας Δημοκρατίας. Αυτός δεν είναι καλός τρόπος για να συνεργαστεί με κάποιον στο μέλλον».

Σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Αδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα βρεθούν οι 151 βουλευτές για να περάσει από τη Βουλή, σημειώνοντας ότι στο μέλλον καμία άλλη σύνθεση της Βουλής «δεν θα μπορεί να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών χωρίς σοβαρές συνέπειες για τη χώρα, εάν αυτή κυρωθεί (σ.σ. σήμερα) από την ελληνική Βουλή».

Αναφορικά με τις προσωπικές επιθέσεις που δέχονται βουλευτές που προτίθενται να ψηφίσουν τη συμφωνία ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει ότι «η ΝΔ καταδικάζει πάντα τα φαινόμενα της βίας εναντίον του οποιουδήποτε» ωστόσο εστιάζοντας στον κύριο Αβραμάκο σημειώνει: «Δεν θεωρώ ότι αυτό που έκανε είναι παράνομο. Οι βουλευτές είναι δημόσια πρόσωπα και ασφαλώς πρέπει να είναι ανοικτοί στο να δέχονται και την κριτική από το λαό. Αν δεν τους αρέσει αυτό, να κάνουν άλλη δουλειά».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης έκανε και πρόβλεψη για την ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, υπογραμμίζοντας ότι «οι εκλογές θα γίνουν την τελευταία ημέρα... Ο κ. Τσίπρας γνωρίζοντας ότι θα συντριβεί στις εκλογές, θα κάτσει όσο μπορεί περισσότερο».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline