Σάββατο 20 Απριλίου 2024  01:24:55

Τσίπρας: Δεν είναι φασίστας όποιος αντιτίθεται στη Συμφωνία των Πρεσπών

Το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά για τις απόψεις τους είναι αδιαπραγμάτευτο, δήλωσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Σε τέλεια, αναγκαστική, διαφοροποίηση από τις περσινές δηλώσεις του ότι πρόκειται για εκδηλώσεις, από φανατικούς, ακροδεξιούς και εθνικιστές.

Πάντως, εξέφρασε την άποψη-«πρόβλεψη" ότι ακραίες ομάδες θα επιχειρήσουν να χειραγωγήσουν αυτή τη συγκέντρωση. Διαφωνώ απόλυτα και κατηγορηματικά με θέσεις που ισχυρίζονται ότι όποιος αντιτίθεται στην Συμφωνία των Πρεσπών είναι φασίστας. Θεωρώ όμως ότι είναι υποχρέωση όλων να απομονώσουν τις ακραίες ομάδες που φαντάζομαι θα επιχειρήσουν να χειραγωγήσουν και αυτό το συλλαλητήριο και να απέχουν από εκδηλώσεις και συνθήματα μίσους. Έχει υπάρξει αρκετό εμφύλιο μίσος στην ιστορία αυτού του τόπου. Φτάνει. Οι αντιπαραθέσεις πρέπει να γίνονται με επιχειρήματα και διάλογο», είπε σε συνέντευξη στην «Αυγή».

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλέξης Τσίπρας τη χαρακτήρισε ιστορικό βήμα, που κλείνει μια αντιπαράθεση δεκαετιών «η οποία χρησίμευε για να εκτρέφει τον εθνολαϊκισμό και την πατριδοκαπηλία και από τις δύο πλευρές». «Η κύρωσή της αποτελεί πατριωτικό καθήκον. Και η πλειοψηφία της Βουλής θα ανταποκριθεί στο καθήκον αυτό, αφήνοντας στην άκρη πολιτικές διαφορές και μικροπολιτικά παιχνίδια σκοπιμότητας», τόνισε ακόμη.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline