Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  23:59:04

Δριμύ κατηγορώ Θεοδωράκη: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διέλυσαν την ΚΟ του Ποταμιού

Δριμείες καταγγελίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος έκανε πράξη τις προαναγγελίες του ότι θα αποκαλύψει με στοιχεία «ποιοι σκότωσαν το Ποτάμι».


Ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας στο Open και στην Ελλη Στάη, κατηγόρησε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την ΝΔ ότι συνετέλεσαν στην διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού.

«Υπήρχαν διαφωνίες στην Κ.Ο. του Ποταμιού, αλλά ήταν ξαφνικό το γεγονός ότι κάποιοι βουλευτές αποφάσισαν να την διαλύσουν. Λίγες μέρες πριν άλλωστε, οι ίδιοι βουλευτές, έδιναν διαβεβαιώσεις για το αντίθετο» είπε με έμφαση.

Υποστήριξε δε πως «ο Δανέλλης έφυγε από το Ποτάμι κατ' εντολήν του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνοντας πως ο βουλευτής «είχε πει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάει στην κυβερνητική πλειοψηφία. Αρα, κινήθηκε κατ' εντολήν του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αν σε εκλέγει κάποιος σε κάποια περιφέρεια και φεύγεις από το κόμμα σου στο μέσο της κοινοβουλευτικής περιόδου χωρίς να διαφωνείς με τις αρχές του, τότε είναι σαφές ότι το κάνεις για να νιώσεις την ασφάλεια της αγκαλιάς ενός μεγαλύτερου κόμματος» επεσήμανε.
Αντιστοίχως τόνισε πως «ο κ. Ψαριανός και ο κ. Αμυράς έφυγαν κατ' εντολήν της ΝΔ».

«Οι δύο βουλευτές έφυγαν από το Ποτάμι κατ' εντολή της ΝΔ. Το είχαν πει οι ίδιοι σε ανύποπτες στιγμές στα στελέχη του Ποταμιού ότι πιέζονται από τη ΝΔ για να φύγουν από το Κίνημά μας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μόλις έφυγαν, βγήκαν οι 2 αντιπρόεδροι της ΝΔ και πανηγύρισαν» είπε ο Στ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Η ΝΔ γέρνει τελευταία προς τη συντηρητική μεριά της. Ο στόχος τους, λοιπόν, ήταν να διαλύσουν το Ποτάμι για να μην έχει άλλες επιλογές οι κεντρώος φιλελεύθερος ψηφοφόρος».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη το Ποτάμι «προφανώς θα έχει αυτόνομη κάθοδο στις ευρωεκλογές» και το ίδιο θα πράξει αν γίνουν ταυτόχρονα εθνικές εκλογές.
«Έχουμε τραυματιστεί αλλά βλέπουμε και πολύ κόσμο από το φιλελεύθερο στρατόπεδο να επιστρέφει στο Ποτάμι. Άλλωστε η κατάμεστη αίθουσα στην εκδήλωσή μας που έγινε στο Ζάππειο το ίδιο βράδυ της ανεξαρτητοποίησης των βουλευτών είναι η καλύτερη απάντηση» σημείωσε.
Παραδέχθηκε ότι έχει κάνει πολλά λάθη ενώ, όπως είπε, είχε στο παρελθόν δεχθεί «ανοίγματα» από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από την ΝΔ.«

Παρόλες τις προτάσεις που μου έχουν γίνει εγώ πάντα θα είμαι στο Ποτάμι, δεν θα εγκαταλείψω το κόμμα μου. Μπορούν να πουν το ίδιο οι κύριοι Αμυράς και Ψαριανός; Ότι δεν θα πολιτευτούν με άλλο κόμμα; Ότι δεν θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές με τη ΝΔ;» διερωτήθηκε. Οταν κλήθηκε να προσδιορίσει τις προτάσεις που του έγιναν, απάντησε: «Ο κ. Τσίπρας είχε πει παλαιότερα -μετά το Σεπτέμβριο του 2015 στο Ποτάμι να μπει στην κυβέρνηση και είπαμε "όχι, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουμε υπουργοί του εθνικολαϊκιστικού ΣΥΡΙΖΑ"».

Οσο για την ΝΔ, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι είχε δεχθεί δημόσια προσέγγιση, επικαλούμενος παλαιότερη δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline