Τετάρτη 27 Μαϊου 2020  16:17:57

O αρχηγός του «Ουράνιου Τόξου» ξανασηκώνει κεφάλι....

Εξοργισμένοι οι κάτοικοι της Φλώρινας υποστηρίζουν ότι ο Παύλος Βοσκόπουλος, χωρίς κανένα έλεγχο και απολύτως ασύδοτος, έχει καταστήσει συχνά «γιάφκα συναντήσεων» το χώρο των Τεχνικών Υπηρεσιών Φλώρινας, με πλήρη αδιαφορία του Περιφερειάρχη, βουλευτών, του δημάρχου και άλλων τοπικών αρμόδιων.


Πρόκειται για τον αρχιτέκτονα-μηχανικό Παύλο Βασκόπουλο, μετρίων ικανοτήτων, παντρεμένο με Γιουγκοσλάβα και πατέρα μιας κόρης, ο οποίος συνηθίζει να αναγράφει το όνομα του και στην ψευδώνυμη «μακεδονική γλώσσα», μειωμένου ευρύτερου κύρους, είναι και είναι επικεφαλής του θλιβερού κόμματος «Ελληνική Εθνική Ταυτότητα- ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ». Συνεργάτες του ο εκπαιδευτικός εν ενεργεία Πέτρος Δήμτσης από τη Μελίτη Φλώρινας, που υπηρέτησε τη θητεία του ως...αξιωματικός του ελληνικού Στρατού, ο εργολάβος Παντελής Αναστασιάδης με πολλά έργα από τη ΔΕΗ , άλλοτε πρόεδρος της κοινότητας Μελίτης και ο ιδιωτικός υπάλληλος Πέτρος Βασιλειάδης από το Ξυνό Νερό Φλώρινας, που φέρεται να σπούδασε στη Σοβιετική Ένωση.

Αληθινά πατριωτικά «μπουμπούκια», με συμπεριφορά ανιστόρητη «ανθελληνική και αντιπατριωτική», ποντάροντας σε προσωπικές -οικογενειακές πικρίες από τη δεκαετία του 1950 των « Μακεδόνων» στη Φλώρινα και σε ορισμένους φανατικούς «διεθνιστές», κόντρα σε κάθε ιστορική αλήθεια εθνική συνείδηση και ευαισθησία.

Αμέσως μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελλάδα, τα ολίγα μέλη του «Ουράνιου Τόξου»( με έδρα την Φλώρινα και συνδέσμους την Πέλλα, τη Θεσσαλονίκη και την Αττική) πολλαπλασιάζουν τις δημόσιες τοποθετήσεις τους, στις οποίες αναφέρονται στην ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας». Με τρόπο προκλητικό και ανιστόρητο.

Είναι καιρός η ελληνική Πολιτεία "να ζητήσει συγγνώμη για τα οργανωμένα εγκλήματα που διέπραξε εναντίον του μακεδονικού λαού" αναφέρει σε μία οργισμένη ανακοίνωση το σλαβόφωνο κόμμα "Ουράνιο Τόξο" με έδρα την Φλώρινα, όπου υπηρετεί ως στέλεχος του Ελληνικού Δημόσιου και συγκεκριμένα στην Αντιπεριφέρεια της Φλώρινας, στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών μέσα σε κλίμα απόλυτης ανοχής εάν όχι ασυδοσίας του. Συγκεκριμένα ο Βασκόπουλος κατηγορείται ότι κάνει δηλώσεις και επαφές μέσα στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας, καθώς το θλιβερό κόμμα του δεν διαθέτει ειδικά γραφεια...

Μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων τα μέλη του "Ουράνιου Τόξου" πολλαπλασιάζουν τις δημόσιες τοποθετήσεις του, στις οποίες αναφέρονται στην ύπαρξη "μακεδονικής μειονότητας" στην Ελλάδα, με ανάλογα αιτήματα ..επιστροφής των γνήσιων Μακεδόνων από τα Σκόπια, διδασκαλίας της « γλώσσας», αποζημιώσεις για διωγμούς στο παρελθόν, ειδικές συντάξεις, επιστροφή περιουσιών, ελεύθερη δημιουργία «μακεδονικών συλλόγων» κλπ κλπ..

Στην τελευταία ανακοίνωση του σλαβόφωνου πολιτικού φορέα, με τον τίτλοι 'Αιδώς Αργείοι', αφού εξαπολύεται προσωπική επίθεση κατά του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Λιάνη και του δημάρχου Φλώρινας, "που πρωτοστατεί χωρίς ντροπή στη σταυροφορία συλλογής υπογραφών για 'την ελληνικότητα της Μακεδονίας'", μεταξύ άλλων, αναφέρεται: "Θα θυμίζουμε σε όλους τους τόνους ότι είναι καιρός οι ίδιοι αλλά και η νεοελληνική πολιτεία να ζητήσουν συγνώμη. Συγνώμη για τα οργανωμένα εγκλήματα που διέπραξαν εδώ και 120 σχεδόν χρόνια εναντίον του μακεδονικού λαού με στόχο τη φυσική του εξόντωση, τη βίαιη αφομοίωση του και τον πολιτιστικό του αφανισμό. Συγνώμη από τους χιλιάδες αθώους που έφυγαν λόγω του Εμφυλίου και ένα βαθύτατα συμπλεγματκό & ρεβανσιστικό κράτος δεν τους άφησε να επιστρέψουν ποτέ".

Ολόκληρη η ανακοίνωση του "Ουράνιου Τόξου" έχει ως εξής:

"Αιδώς Αργείοι. Доста веќе! (Αρκετά πλέον).

Με αφορμή την επικύρωση της συμφωνίας της Πρέσπας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Δημοκρατία της Μακεδονίας, τόσο πριν όσο και μετά από αυτήν, γινόμαστε δυστυχώς μάρτυρες ενός πρωτοφανούς κρεσέντου υποκρισίας, παραπληροφόρησης, συκοφαντιών και μίσους απέναντι στους Μακεδόνες που ζουν στην Ελλάδα. Για μας και για όσους γνωρίζουν δεν είναι παράξενο ότι το χορό σέρνουν άνθρωποι όπως ο επί σειρά ετών βουλευτής Φλώρινας Γιώργος Λιάνης, οποίος έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο για "αλυτρωτισμό" επιχαίροντας επιπλέον ότι η επικύρωση της Πρέσπας "θα μας τελειώσει" ως πολιτικό φορέα.

Ο τ. Βουλευτής, ευρισκόμενος στη γνωστή για όσους τον ξέρουν σύγχυση και με τη σύνηθη ένδεια επιχειρημάτων που χαρακτηρίζει τους ψεύτες και συκοφάντες, έχυσε και τα γνωστά κροκοδείλια δάκρυα για τους Μακεδόνες πολιτικούς πρόσφυγες του Εμφυλίου, τους οποίους το ρατσιστικό νεοελληνικό (παρα)κράτος καταδίκασε σε αιώνια εξορία, στερώντας τους ακόμα και το δικαίωμα να πεθάνουν στη γενέθλια γη.

Αλήθεια, τι έκανε ο ίδιος και το κόμμα του όλες αυτές τις δεκαετίες που "έλυναν και έδεναν" για να σταματήσει αυτό το αδιανόητο για τον πολιτισμένο κόσμο απαρντχάιντ; Απολύτως τίποτα!

Πόσες φορές ζήτησε εν κρυπτώ τη στήριξή μας προσπαθώντας να υφαρπάξει την ψήφο των Μακεδόνων τόσο για τη δική του επανεκλογή όσο και για να στηρίξει φίλα προσκείμενους συνδυασμούς στις δημοτικές εκλογές. Αμέτρητες! Τότε η ΕΕΣ- Ουράνιο Τόξο ήταν καλή και δεν είχε "αλυτρωτικές θέσεις";

Πόσες φορές προσπάθησε να ξεγελάσει τους Μακεδόνες χορεύοντας τους χορούς τους και μιλώντας τη γλώσσα τους; Διαρκώς!

Δυστυχώς για τον πρώην βουλευτή και για μια σειρά άλλους όπως ο δήμαρχος Φλώρινας που πρωτοστατεί χωρίς ντροπή στη σταυροφορία συλλογής υπογραφών για "την ελληνικότητα της Μακεδονίας" μόνο και μόνο για να κρατήσει μια οποιαδήποτε θεσούλα, εμείς είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε η νέμεσίς τους. Δε θα εξαφανιστούμε όπως θα τους βόλευε αλλά θα θυμίζουμε σε όλους τους τόνους ότι είναι καιρός οι ίδιοι αλλά και η νεοελληνική πολιτεία να ζητήσουν συγνώμη.

Συγνώμη για τα οργανωμένα εγκλήματα που διέπραξαν εδώ και 120 σχεδόν χρόνια εναντίον του μακεδονικού λαού με στόχο τη φυσική του εξόντωση, τη βίαιη αφομοίωση του και τον πολιτιστικό του αφανισμό.

Συγνώμη από τους χιλιάδες αθώους που έφυγαν λόγω του Εμφυλίου και ένα βαθύτατα συμπλεγματικό & ρεβανσιστικό κράτος δεν τους άφησε να επιστρέψουν ποτέ.

Συγνώμη τέλος από τον ελληνικό λαό, τον οποίο έχουν καταδικάσει εδώ και πολλές δεκαετίες στην άγνοια και την παραπληροφόρηση, παρουσιάζοντας του μια εικονική πραγματικότητα και στερώντας του το δικαίωμα να μάθει την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη στο τμήμα της Μακεδονίας που προσαρτήθηκε βίαια στο νεοελληνικό κράτος.

Μας φοβάστε κ. Λιάνη και λοιποί, γιατί ξέρετε ότι γνωρίζουμε τα αίσχη που έχετε διαπράξει, τις ανατολίτικες γαλιφιές σας και τα παρακάλια σας.

Θα σας ξεμπροστιάζουμε σε κάθε ευκαιρία μέχρι να μην μπορείτε να κρυφτείτε πουθενά και να μας απαλλάξετε δια παντός από τη δημόσια παρουσία σας. Ως εδώ!".

Η πικρή αλήθεια των αριθμών

Ο θλιβερός πολιτικός σχηματισμός ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ δεν έχει κατέλθει ποτέ αυτόνομα σε εθνικές εκλογές παρά μόνο σε συνεργασία με την ΟΑΚΚΕ, ομοφυλόφιλους και άλλες μειονότητες το 1996, ενώ στις ευρωεκλογές του 1999 έλαβε 4.951 ψήφους και του 2004 6.176 ψήφους. Στις ευρωεκλογές του 2009 κατήλθε με την ονομασία «Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία – Ουράνιο Τόξο» και έλαβε στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας 4.530 ψήφους (0,09%), από τις οποίες οι 2.594 στις εκλογικές περιφέρειες της Μακεδονίας. Στις Ευρωεκλογές του 1994, το Ουράνιο τόξο, πριν τα γεγονότα του 1995 είχε αποσπάσει στο Νομό Φλώρινας 2.250 ψήφους - ποσοστό 5,7%. Στις Ευρωεκλογές 2009 έλαβε 1.195 ψήφους, ποσοστό 3.69 %, στο Νομό Φλώρινας, σε μια εμφανή καθοδική πορεία.,με ;1427 ψήφους το 1999 και με 1203 κατά το 2014.

Άλλα ποσοστά, άξια παρατήρησης είναι στη Β' Αθηνών (560 ψήφους), Πέλλας (394 ψήφους) και πάνω από 200 ψήφους σε : Κοζάνη- 208, Α' Θεσσαλονίκης 272, Β' Θεσσαλονίκης 238 και Αττικής 226.

Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα στις κάλπες είναι από πολλά χρόνια κατώτερα των προσδοκιών και ανέδειξε την μεγάλη αλήθεια. Ότι στην Βόρεια Ελλάδα μπορεί να είναι αρκετοί εκείνοι που έχουν καταγωγή από σλαβόφωνες ή δίγλωσσες οικογένειες αλλά πολύ λίγοι στην πραγματικότητα εκείνοι που έχουν συνείδηση διακριτής «μειονότητας» από την Ελλάδα και με ονειρώσεις για « Μεγάλη Μακεδονία».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline