Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:17:15

Αποστολάκης για ελληνοτουρκικά: Δεν υπάρχει λόγος να διακινδυνεύουμε κάποιο ατύχημα στο Αιγαίο

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν πάντα τα... πάνω τους και τα κάτω τους, δήλωσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, συμπληρώνοντας ότι δημιουργείται ένας δίαυλος επικοινωνίας για να μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο.


Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας βρέθηκε στα Χανιά την Κυριακή, στις εκδηλώσεις για την επέτειο επανάστασης του Ακρωτηρίου το 1897. Ο κ. Αποστολάκης ερωτήθηκε για την πορεία των σχέσεων της Αθήνας με την Αγκυρα, με αφορμή το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία.

«Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, πάντα έχουν ένα θέμα, πάντα έχουμε up και down. Αυτό τον καιρό και μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, έχει φανεί ότι μπορούμε ξανά να ενώσουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας με στόχο να πέσει η ένταση στο Αιγαίο επ ωφελεία και των δύο χωρών. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είμαστε μονίμως σε σύγκρουση και να διακινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να προκύψει κάποιο ατύχημα με ανεξέλεγκτες εξελίξεις», είπε ο κ. Αποστολάκης.

Ο υπουργός Αμυνας αναφέρθηκε και στην επερχόμενη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ. «Την επόμενη εβδομάδα εγώ θα συναντήσω τον Τούρκο ομόλογο μου, με τον οποίο γνωριζόμαστε και θα προσπαθήσουμε να βρούμε κάποια άκρη, ούτως ώστε να καταφέρουμε να λιγοστέψουμε την ένταση και τις επικίνδυνες κινήσεις που μπορεί να γίνονται στο Αιγαίο», ανέφερε.

Η εκδήλωση στα Χανιά έγινε υπό ισχυρά αστυνομικά μέτρα, ενώ έγιναν δύο προσαγωγές. Μικρή ομάδα πολιτών επιχείρησε να μπει στον χώρο για να διαμαρτυρηθεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η αστυνομία το απαγόρευσε, ενώ δύο οδηγήθηκαν στο τμήμα για εξακρίβωση και αφέθηκαν ελεύθεροι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα zarpanews.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline