Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  10:52:52

Όχι λέει ο σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδας στην πρόταση Γαβρόγλου για μισθοδοσία

Ο αντιπρόεδρος του ΙΣΚΕ, πατήρ Γεώργιος Βαμβακίδης, δήλωσε πως «εμείς εμμένουμε στην αρχική μας θέση και στη θέση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, η οποία είναι δεσμευτική για όλη την Εκκλησία».

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος απορρίπτει τη νέα πρόταση για συμφωνία μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας. Ο αντιπρόεδρος του ΙΣΚΕ, πατήρ Γεώργιος Βαμβακίδης, δήλωσε σε εκπομπή της ΕΡΤ πως «εμείς εμμένουμε στην αρχική μας θέση και στη θέση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, η οποία είναι δεσμευτική για όλη την Εκκλησία. Δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση από την κυβέρνηση, απλώς μας χρυσώνουν το χάπι με κάποιες αλλαγές στην ορολογία. Είναι αβέβαιο το μέλλον. Αν θέλουν να μας κατοχυρώσουν, όπως λένε, γιατί μας αλλάζουν τελείως τη μορφής της μισθοδοσίας, με την οποία μισθοδοτείται όλο το Δημόσιο, και μας βάζουν σε ένα άλλον φορέα;».

Σε ερώτηση για την στάση του αρχιεπισκόπου δήλωσε «ότι ο αρχιεπίσκοπος δεν είναι Εκκλησία μόνος του, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας έχει αποφανθεί, αυτό είναι το ανώτατο όργανο της Εκκλησίας της Ελλάδος, δεν είναι πρόσωπο μοναδικό στην Εκκλησία αυτός που διοικεί, η Ορθόδοξος Εκκλησία έχει συνοδικό σύστημα» και προανήγγειλε αντιδράσεις: «θα αντιδράσουμε όπως κάθε κοινωνική τάξη που θίγονται τα εργασιακά της δικαιώματα, ίσως και δυνατότερα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline