Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  11:52:27

Και η Τουρκία καταγγέλλει την εύνοια σε Κουφοντίνα

Την προσπάθεια καλλιέργειας θετικής ατμόσφαιρας ανάμεσα σε Αθήνα και Αγκυρα επισκιάζει η κυβερνητική πολιτική έναντι καταδικασμένων τρομοκρατών. Χθες, η τουρκική πρεσβεία καταδίκασε ως «απολύτως απαράδεκτες» μέσω τουίτερ τις συνεχείς άδειες στον Δημήτρη Κουφοντίνα, «έναν τρομοκράτη που δεν δείχνει μετάνοια για τα αποτρόπαια εγκλήματά του» και με αυτή τη μέθοδο «περιπλανάται ελεύθερα» ανάμεσα στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και όσους επιβίωσαν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 17Ν.

Οι συνεχείς άδειες στον καταδικασμένο τρομοκράτη της 17Ν δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που ενοχλεί την Αγκυρα. Οπως φάνηκε και την προηγούμενη εβδομάδα, ψηλά στην τουρκική ατζέντα παραμένει αφενός η, εμβληματική για τον κ. Ερντογάν, υπόθεση των οκτώ, αλλά και μια ανησυχία που έχει εκφραστεί με διάφορους τρόπους, μέσω διπλωματικών και άλλων διαύλων, για τον αυξανόμενο αριθμό παροχής πολιτικού ασύλου σε Τούρκους πολίτες.

Οπως είναι γνωστό, μέρος της επικοινωνιακής και διπλωματικής εκστρατείας που διεξάγει η Αγκυρα στα Βαλκάνια (και στην Ελλάδα), αφορά την αυξανόμενη παρουσία μελών της οργάνωσης FETO (δηλαδή των γκιουλενιστών) σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται, καταφανώς, για ένα ιδιαίτερα περίπλοκο ζήτημα, το οποίο έχει δημιουργήσει μια σχεδόν μόνιμη εστία τριβής στις σχέσεις της Αγκυρας με τα κράτη της Βαλκανικής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline