Σάββατο 20 Απριλίου 2024  17:06:43

Πώς ρύθμισε ο ΣΥΡΙΖΑ το δάνειό του

Ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στο τέλος του 2017 σε ρύθμιση των χρεών του στην Εθνική Τράπεζα με ενεχυρίαση της μελλοντικής κρατικής επιχορήγησης για την περίοδο 2019-2023. Έκανε δηλαδή αυτό για το οποίο καταγγέλλει τα άλλα κόμματα.

Ένα δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ με εχέγγυο την κρατική επιχορήγηση και την... Κουμουνδούρου

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε και αυτός προβλήματα με τα δάνειά του στην περίοδο της κρίσης, παρότι είχε πολύ μικρότερο δανεισμό από τα υπόλοιπα κόμματα. Μάλιστα, παρότι αυξήθηκε σχετικά η κρατική επιχορήγηση από ένα σημείο και μετά τα πράγματα παρέμειναν σχετικά δύσκολα.

Την πρώτη αποκάλυψη την έκανε την περασμένη Κυριακή το «Βήμα» και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χόνδρος. Στο ρεπορτάζ έγραφε: «Η επιχειρηματολογία του Μεγάρου Μαξίμου καταρρίπτεται από τη σύμβαση που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για να διευθετήσει τα χρέη του ΣΥΡΙΖΑ προς τις τράπεζες. Στη σύμβαση που υπογράφηκε στις 24 Νοεμβρίου του 2017 ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ως εγγύηση ο κ. Τσίπρας ενεχυρίασε το ακίνητο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, το οποίο εκτιμήθηκε στα 2.700.000 ευρώ. Για το υπόλοιπο ποσό, όπως αναγράφεται στη σύμβαση, ενεχυριάστηκε η ετήσια τακτική επιχορήγηση που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2019 έως το 2023! Με λίγα λόγια, ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιεί τις μεθόδους που καταγγέλλει! Είναι φανερό ότι η Χαριλάου Τρικούπη θα προσέλθει σε αυτή τη μάχη έχοντας αρκετά όπλα, ανάμεσά τους και την επιστολή του Πρωθυπουργού προς τις τράπεζες με την οποία ζητούσε να λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ δάνεια μεγαλύτερα από αυτά που δικαιολογούσαν τα εκλογικά του ποσοστά. Αξίζει να επισημανθεί ότι το επιτόκιο με το οποίο δανείστηκε τα 10 εκατομμύρια ευρώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 4%, όταν για τα άλλα κόμματα έφτανε ακόμα και το 10%.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline