Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  15:50:02

Οι 184.000 δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη σε αγωνίες

«Η ζωή θα δείξει» πόσοι και ποιοι τελικά θα ωφεληθούν ή όχι, λένε τραπεζικοί και κυβερνητικοί παράγοντες που συνδιαμόρφωσαν τον νέο νόμο που θα καταθέσει τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση, για το νέο σύστημα προστασίας της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών με «κόκκινα δάνεια».

Μπροστά στο «άγνωστο» που ξημερώνει, περίπου 184.000 δανειολήπτες έσπευσαν μέχρι και πριν λίγες μέρες να ζητήσουν να ενταχθούν την προστασία του νόμου Κατσέλη που καταργείται μετά 9 χρόνια ζωής. Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας και αλλού παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός και γεννάται ζήτημα πλέον εάν οι ενδιαφερόμενοι θα προλάβουν να λάβουν αντίγραφο αίτησης με ημερομηνία έως 28 Φεβρουαρίου που λήγει ο νόμος, για να μπορούν να προστατευτούν. Αντίστοιχο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί και στα τέλη Δεκεμβρίου αλλά τότε η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ήδη πως θα δώσει παράταση, κάτι που δεν το έχει πράξει ως τώρα.

Μέσα στην εβδομάδα - ενδεχομένως και εντός της ημέρας- η κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο. Με βάση όσα διαρρέονται πάντως, το «μετά την κρίση» σύστημα προστασίας που φέρνει στη θέση του νόμου Κατσέλη, δεν θα προσφέρει «οριζόντια» προστασία, αλλά θα έχει πολλαπλούς «κόφτες».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline