Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  20:01:10

TASS: Ποιον "βλέπουν" οι Ρώσοι ως τον επόμενο Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Μετά το Bloomberg, τους Financial Times, την ιταλική RAI, και το αμερικανικό CNBC, ήταν η σειρά του μεγάλου ρώσικου ειδησεογραφικού πρακτορείου, TASS, να δώσει τις εκτιμήσεις του για τον χρόνο των εκλογών αλλά και τον επόμενο Ελληνα Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με το TASS, ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα στην Προθυπουργία, θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι προβλέψεις του ρώσικου πρακτορείου βρίσκονται στο κείμενο της συνέντευξης του προέδρου της ΝΔ με αφορμή την επίσκεψή του στη Μόσχα.
Προλογίζοντας τη συνέντευξη του προέδρου της Ν.Δ., το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο επισημαίνει ότι σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας. Παράλληλα αναφέρει ότι, σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρημένες, οι επόμενες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα θα γίνουν πριν από τον Οκτώβριο.

Στη συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τη θέση του ότι η Ελλάδα αποτελεί ελκυστικό προορισμό για τις ρωσικές επενδύσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας καθώς, όπως τόνισε, «με στοχευμένες δράσεις μπορούμε να πετύχουμε πολλαπλά θετικά αποτελέσματα, που θα έχουν αμοιβαίο όφελος».
«Η Ελλάδα ενδιαφέρεται για τις ρωσικές επενδύσεις στον τουρισμό, το εμπόριο, τις μεταφορές και στα ακίνητα, όπως επίσης και για την συμμετοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης σχολιάζοντας τη συμφωνία των Πρεσπών ξεκαθάρισε πως παραμένει τεκμηριωμένη θέση της ΝΔ ότι ο συνδυασμός του ονόματος Βόρεια Μακεδονία με την «Μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα, είναι άκρως προβληματικός.

«Και αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες της περιοχής. Στην ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων πρέπει να κλείνουν οριστικά και αμετάκλητα τα ζητήματα αλυτρωτισμού. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτό δεν συμβαίνει με την Συμφωνία των Πρεσπών«, συνέχισε.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι το κόμμα του «θα κάνει τα πάντα ώστε στο νέο περιβάλλον που δημιουργήθηκε, να προστατεύσει σε απόλυτο βαθμό τα ελληνικά συμφέροντα και να αμβλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις από τη Συμφωνία»/

«Και βέβαια, έχω κάνει απολύτως σαφές ότι το δικαίωμα της Ελλάδας να εκφράζει τις ουσιαστικές αντιρρήσεις της κατά την ενταξιακή πορεία Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν πρόκειται να το απεμπολήσω σε καμία περίπτωση», κατέληξε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline