Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  16:14:04

Ρωσική πρεσβεία: Fake news τα περί ρωσικής ανάμειξης στην Ελλάδα

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα απάντησε οργισμένα σε όσους μιλούν περί ανάμειξης της Μόσχας στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας – Οι σχέσεις Ρωσίας – Ελλάδας είναι «ειλικρινείς, ανοιχτές, έντιμες και ικανές να αντέξουν» - Η απάντηση απευθύνεται στον Αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, αν και δεν τον κατονομάζει.

Για fake news κάνει λόγο η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα, σχολιάζοντας ισχυρισμούς περί ανάμειξης της Μόσχας στα εσωτερικά ζητήματα της Αθήνας.

Τα tweets αν και δεν κατονόμαζαν σε ποιον απευθυνόταν, είχαν αποδέκτη την αμερικανική πλευρά, και κυρίως τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, που κατά τη διάρκεια εκδήλωσης είχε πει ότι «Θεσμοί και Τύπος στην Ελλάδα πρέπει να είναι σε εγρήγορση για απόπειρες παρεμβάσεων στις εκλογές», ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν έχει αποδείξεις για κάτι τέτοιο, μια δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις λόγω αρχικά λανθασμένης μετάφρασης.

Με μπαράζ οργισμένων tweets, η ρωσική πρεσβεία παρέθεσε δήλωση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν που χαρακτηρίζει ανοησίες και σαχλαμάρες τους ισχυρισμούς περί σχεδίου συνωμοσίας κατά της Ελλάδος.

«Πρόεδρος #Πούτιν: Δύσκολα μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος λογικώς σκεπτόμενος άνθρωπος στην #Ελλάδα ή στη #Ρωσία μπορεί να σκεφτεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει συνωμοσίες εναντίον της Ελλάδας.
Είναι απλά ανοησίες, σαχλαμάρες.», αναφέρει το tweet της ρωσικής πρεσβείας.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline