Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  18:21:21

Με 8,2 μονάδες μπροστά η ΝΔ στις ευρωεκλογές, στη δυτική Ελλάδα

Σαφές προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στις προσεχείς ευρωεκλογές, δίνει δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία DATA RC, στη Δυτική Ελλάδα, για λογαριασμό της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

 Από τα στοιχεία της δημοσκόπησης προκύπτει διαφορά άνω των 8 μονάδων (+8,2%) της ΝΔ, η οποία έρχεται πρώτη με 25,7%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να «κάθεται» στο 17,5%.
Πηγή: Εφημερίδα «Πελοπόννησος»/DATA RC

pel

Στη δημοσκόπηση που δημοσίευσε το pelop.gr, την τρίτη θέση, με το υψηλό ποσοστό του 8,6% καταλαμβάνει το ΚΙΝΑΛ, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,7% και η Χρυσή Αυγή με 3,5%.

Οι αναλυτές της DATA RC υποστηρίζουν ότι η πλειοψηφία των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας έχει αποφασίσει ποιο κόμμα θα στηρίξει στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Η εκτίμηση ψήφου

Σε ό,τι αφορά την εκτίμηση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 37,4% βελτιώνοντας σημαντικά το ποσοστό των ευρωεκλογών του 2014 που είχε λάβει στην ΠΔΕ.

pel2

Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 25,4% σημειώνοντας πτώση 5 ποσοστιαίων μονάδων από τον Μάιο 2014.

Στα αξιοσημείωτα της δημοσκόπησης, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος», είναι ότι το ΚΙΝΑΛ στη Δυτική Ελλάδα καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που συγκεντρώνει στο σύνολο της χώρας, από τις έρευνες που έχουν δημοσιευθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

pel3
Επιπλέον, το ΚΚΕ, φθάνει στο 8,3% στην ΠΔΕ, αυξημένο συγκριτικά με τις ευρωεκλογές του 2014 αλλά και συγκριτικά με το ποσοστό στο σύνολο της χώρας (Έρευνες ΕΕ).
Οι αναλυτές σημειώνουν επίσης ότι το ποσοστό της Χρυσής Αυγής ενδέχεται να είναι τελικά υψηλότερο, λόγω της περιορισμένης συμμετοχής των ψηφοφόρων της στις δημοσκοπήσεις.
pe4

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline