Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  01:20:03

Σπίρτζης παραλογιζόμενος: Το ΤΑΙΠΕΔ και η ΝΔ φταίνε για την Εγνατία

Mετά από τέσσερα χρόνια στην εξουσία διαπίστωσε ότι για την εμπλοκή της εκπλήρωσης της προαπαιτούμενης δράσης δεν ευθύνεται η κυβέρνηση αλλά οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ που διατηρούν προνομιακές σχέσεις με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην Νέα Δημοκρατία και στο ΤΑΙΠΕΔ επέρριψε την ευθύνη για την καθυστέρηση της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, ο κ. Χρήστος Σπίρτζης.

Ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων μετά από τέσσερα χρόνια στην εξουσία διαπίστωσε ότι για την εμπλοκή της εκπλήρωσης της προαπαιτούμενης δράσης δεν ευθύνεται η κυβέρνηση αλλά οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ που διατηρούν προνομιακές σχέσεις με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε ότι το μοντέλο αποκρατικοποίησης που έχει συντάξει το ΤΑΙΠΕΔ είναι ανεδαφικό και πρόσθεσε πως «Αν δει κανείς τους συμβούλους που έχει το ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας οδού θα βγάλει τα συμπεράσματά του. Ο τεχνικός σύμβουλος Γιώργος Νέλλας ήταν ο διευθύνων σύμβουλος επί Νέας Δημοκρατίας σε δύο τουλάχιστον οργανισμούς. Νομικός σύμβουλος είναι το γραφείο Φορτσάκη. Οικονομικός σύμβουλος είναι η ΑLPHA BANK. Καταλαβαίνουμε όλοι για τους συμβούλους παραχώρησης της Εγνατίας».

Οι απόψεις του υπουργού προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Κωστή Χατζηδάκη που χαρακτήρισε «αστεία» και «σουρεαλιστικά» τα επιχειρήματα Σπίρτζη.

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: " Είναι αστεία η άποψη ότι ένα κόμμα ταυτίζεται με το τραπεζικό σύστημα. Είστε τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση και τώρα θυμηθήκατε να πείτε όλα αυτά. Όλα αυτά είναι ένας πολιτικός σουρρεαλισμός. Κατηγορείτε το ΤΑΙΠΕΔ. Εσείς κ. Σπίρτζη είστε τροχονόμος; Δεν είστε υπουργός; Δεν έχετε αυξήσει τα διόδια με κοινή υπουργική απόφαση με τον κ. Τσακαλώτο; Τα αυξήσατε ως τροχονόμος ή ως υπουργός;

ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Η ΚΥΑ που υπογράφτηκε δεν έχει ενεργοποιηθεί τα διόδια δεν έχουν αυξηθεί. Στη Νέα Δημοκρατία έχετε προνομιακές συζητήσεις με στελέχη του υπερταμείου. Γιατί δεν τους ρωτάτε;»

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Τι λέτε; Ολες οι συναντήσεις μας είναι δημόσιες και θεσμικές.

ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Και οχι μόνο

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Είστε υπουργός ή διακινητής πολιτικής σαπουνόφουσκας; Στη σουρεαλιστική προσέγγιση ταύτισης της Ν.Δ με το ΤΑΙΠΕΔ και τους συμβούλους του θέλω να σας πω οτι ο κ. Νέλλας και επί ΠΑΣΟΚ είχε θέση στο

Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Η.το 2009 και τότε στο ΠΑΣΟΚ ήσασταν κι εσείς. Ταυτίζεστε κι εσείς με το τραπεζικό σύστημα;
Ο Χρήστος Σπίρτζης πάντως επέμεινε, δηλώνοντας την κάθετη διαφωνία του με το μοντέλο παραχώρησης που εκπονήθηκε επί ΝΔ, σημειώνοντας ότι κατά τον ίδιο το μοντέλο αυτό τεχνοκρατικά δεν βγαίνει. Ο ίδιος, δε, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, υποστήριξε ότι το επίμαχο προαπαιτούμενο δεν είναι σημαντικό για την εκταμίευση της δόσης τους ενός δις.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline