Τρίτη 16 Απριλίου 2024  21:50:01

Προανήγγειλε, εμμέσως, ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Δραγασάκης

Και ο αντιπρόεδρος Δραγασάκης προεξοφλεί ήττα του ΣΥΡΙΖΑ: «Αν δεν ρυθμίσουμε το θέμα θα το βρείτε μπροστά σας» είπε στη ΝΔ.

Την απόσυρση ευνοϊκής ρύθμισης για επιχειρήσεις που χρησιμοποίησαν ανακριβή ή πλαστά και εικονικά τιμολόγια σε επενδυτικά προγράμματα προανήγγειλε ο κ. Γιάννης Δραγασάκης μετά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομίας στην προσπάθειά του να πείσει το Σώμα για την αναγκαιότητα ψήφισης της επίμαχης ρύθμισης προχώρησε σε έμμεση προαναγγελία ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δραγασάκης προειδοποίησε την Νέα Δημοκρατία πως «αν δεν ρυθμίσουμε τώρα το ζήτημα θα το βρείτε μπροστά σας».

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες και ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος πρόγνωσε πολιτική αλλαγή λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει καμένη γη στην ΝΔ.

Απο τα αποθέματα η αποπληρωμή του ΔΝΤ

Εκτός αυτών ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι τα αποθέματα των δημόσιων ταμείων επιτρέπουν στην χώρα να λειτουργήσει χωρίς νέο δανεισμό έως το 2023. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «Η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζήτηση με στόχο να αποπληρωθούν κάποια δάνεια του ΔΝΤ κυρίως τα ακριβά. Αυτή η ρευστότητα δημιουργεί την δυνατότητα να βελτιωθεί η διεθνής πιστοληπτική εικόνα της χώρας, να πέσουν τα επιτόκια δανεισμού και να βρούμε τρόπους επιτάχυνσης της ανάκαμψης και της ανάπτυξης».

«Εμπλοκή» με το άρθρο 40

Αναφορικά με το άρθρο 40 του νομοσχεδίου για την Αναπτυξιακή Τράπεζα ο υπουργός Οικονομίας προανήγγειλε την απόσυρση της δεύτερης παραγράφου που ελαστικοποιεί τις κυρώσεις προς όσους εντοπίζονται να έχουν χρησιμοποιήσει πλαστά τιμολόγια προκειμένου να δικαιολογήσουν δαπάνες επενδυτικών σχεδίων.

Το θέμα είχε θέσει αρχικά ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Φέρνετε στη Βουλή ένα νομοσχέδιο με δήθεν νέα μαρκίζα, αλλά με φωτογραφικές διατάξεις. Οι παλιές «κακές» Κυβερνήσεις, του «παλιού πολιτικού συστήματος», είχαν εντοπίσει τους επιχειρηματικούς ομίλους που κατέθεσαν τα πλαστά τιμολόγια στους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους και, όχι απλώς δεν τους νομιμοποίησαν, αλλά τους υποχρέωσαν να επιστρέψουν τις επιδοτήσεις. Σήμερα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να τους νομιμοποιήσει. Τους «ξεπλένει» κανονικά, παρ'όλο που εμείς, στο Κίνημα Αλλαγής, τους έχουμε ξεσκεπάσει εδώ και μέρες. Γιατί δεν καταθέτει ο κ.Υπουργός εδώ στη Βουλή τον κατάλογο των πλαστών τιμολογίων και των ομίλων που τα έχουν εκδώσει, όπως ζητώ εδώ και μέρες; Να δούμε την αξία των ακινήτων, πόσα χρήματα έχουν πάρει, σε πόσα αντιστοιχούν τα πλαστά τιμολόγια, πόσα είχαν πάρει από προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους, τι ξεπλένεται σήμερα. Αυτό είναι το «νέο πολιτικό ήθος» του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτή τη «διαφάνεια» θέλατε να φέρετε;».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline