Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατρούγκαλος: Καμιά σκιά νομιμότητας στη σύμβαση με τις βίζες και Κοτζιά

Την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει καμία σκιά νομιμότητας στη σύμβαση για τις βίζες εξέφρασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατηγορώντας ΝΔ και ΔΗΣΥ για πολιτικό θράσος, προσθέτοντας ότι θα εξεταστεί η εγκυρότητα και νομιμότητα των νέων στοιχείων, που κατέθεσε στη Βουλή και μάλιστα με βαρείς χαρακτηρισμούς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Παν. Καμμένος.

Κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει καμία σκιά νομιμότητας για τη σύμβαση που αφορά τη χορήγηση βίζας εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, κλείνοντας τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης που είχε καταθέσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, σχετικά με τον διαγωνισμό του υπουργείου Εξωτερικών του 2015, για την ανάδειξη παρόχων υπηρεσιών υποστήριξης προξενικών αρχών και προξενικών γραφείων χορήγησης visas.

«Σε ότι αφορά τα στοιχεία που ήταν στη διάθεση του ΥΠΕΞ και με βάσει τον πρόσθετο έλεγχο νομιμότητας που ζήτησα και έγινε από το αρμόδιο όργανο του υπουργείου, δεν προέκυψε πρόβλημα ή οποιαδήποτε σκιά νομιμότητας για τη σύμβαση που αφορά τη χορήγηση βίζας», επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε ότι «τα νέα έγγραφα, που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο κ. Καμμένος, προφανώς θα εξεταστούν ως προς τη νομιμότητα και την εγκυρότητα τους».

«Ουδέποτε αυτά τα νέα έγγραφα έγιναν γνωστά ούτε υπήρχε οποιαδήποτε αναφορά σε αυτά. Εννοείται αν ήταν σε γνώση μας θα τα εξετάζαμε. Βασική αρχή και κανόνας της κυβέρνησης μας είναι ότι για τα θέματα της νομιμότητας πρέπει να φτάνει το μαχαίρι στο κόκαλο», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας στην επίθεση που δέχθηκε από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και τη ΔΗΣΥ που κατηγόρησαν την κυβέρνηση για προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου.

Πολυμέσα