Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  03:59:38

Φανατικά προσηλωμένος στο ήθος και ύφος Πολάκη

Σε ένα διαφορετικό πεδίο, το θέμα του Παύλου Πολάκη εξακολουθεί να προκαλεί τριγμούς στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ενόψει μάλιστα και της επικείμενης πρότασης μομφής της Ν.Δ. κατά του αναπληρωτή υπουργού, την ερχόμενη Δευτέρα, που θα μετατραπεί από τον Αλέξη Τσίπρα σε πρόταση εμπιστοσύνης.

Ο πρόσφατος «εναγκαλισμός» του πρωθυπουργού με τον κ. Πολάκη στην Κρήτη, όπου βρέθηκαν να κάνουν μαζί διακοπές, τροφοδότησε εκ νέου γκρίνια στο κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς ο κ. Τσίπρας έδειξε εν τοις πράγμασι να μη λαμβάνει καθόλου υπ' όψιν του την εσωκομματική κατακραυγή εναντίον του αν. υπουργού, στηρίζοντάς τον ακόμα και κόντρα στον... μισό και πλέον ΣΥΡΙΖΑ που τοποθετήθηκε αρνητικά για τη συμπεριφορά του.

Η εικόνα, δε, του πρωθυπουργού να κάνει διακοπές με τον – εκτός από υπουργό– και βουλευτή Χανίων κ. Πολάκη έχει και άλλον αντίκτυπο, που όπως έλεγαν τοπικά στελέχη του κόμματος ένας πρωθυπουργός πρέπει να λαμβάνει υπ' όψιν του. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά είναι πολύ πιθανόν να εκλέξει τελικά –από τέσσερις που έχει σήμερα– έναν βουλευτή. Βουλευτής Χανίων, ωστόσο, είναι και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκης, ο οποίος έχει κάθε λόγο να θεωρεί πως ο εσωκομματικός του αντίπαλος έχει ευνοϊκή μεταχείριση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, την ώρα μάλιστα που η συμπεριφορά του «εκθέτει την κυβέρνηση», όπως θεωρούν ουκ ολίγα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Παρόμοια ανισορροπία δημιουργείται και με τον υπουργό Υγείας κ. Ξανθό, ο οποίος είναι βουλευτής Ρεθύμνης, τον νομό όπου βρέθηκαν οι κ. Τσίπρας και Πολάκης.

Ο πρωθυπουργός, πάντως, χθες συνέχισε τις περιοδείες του στην Κρήτη, εγκαινιάζοντας ένα κομμάτι της περίφημης ΒΟΑΚ, έχοντας στον πλευρό του τον αρμόδιο υπουργό κ. Σπίρτζη, ενώ σήμερα το απόγευμα αναμένεται να μιλήσει στα Χανιά.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline