Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:16:24

Μητσοτάκης: Εθνικές εκλογές αμέσως μετά την ήττα της 26ης Μαΐου

«Στην τριήμερη συζήτηση αυτό που μάθαμε είναι ότι μία κυβερνητική πλειοψηφία έχει απεριόριστη ανοχή σε συμπεριφορές που δεν αντέχουν σε καμία Δημοκρατία, συμπεριφορές ακατανόητες σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα είπε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μητσοτάκης από τη Βουλή όπου συζητείται η πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.


«Ταυτίζεστε με την αλαζονική και εν τέλει φασιστική συμπεριφορά του υπουργού σας», πρόσθεσε ο αρχηγός της ΝΔ που παραδέχθηκε ακολούθως ότι η συζήτηση την Τετάρτη εκτραχύνθηκε και πρόσθεσε:

«Όλοι με ξέρουν - και όλοι ξέρουν ότι αυτό δεν είναι ούτε το ύφος ούτε το ήθος μου. Κάνει λάθος, όμως, ο κ. Τσίπρας αν νομίζει ότι η ευγένεια με την οποία επιλέγω να πολιτεύομαι είναι έκφραση αδυναμίας. Δεν θα δεχθώ καμία άλλη χυδαία αναφορά στην οικογένειά μου. Θα απαντάω, γιατί η κοινή γνώμη οφείλει να έχει ακριβή αντίληψη για το ποιόν των προσώπων που συμμετέχουν στη δημόσια ζωή. Καλό θα είναι ο κ.Τσίπρας να είναι πιο προσεκτικός - ή μάλλον να έχει πολιτική και προσωπική συνείδηση - όταν έχει την έμπνευση να απαντά με στίχους».

«Στην πίεση φαίνεται ο αληθινός χαρακτήρας των πρωταγωνιστών, είπε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε πως ο κ. Τσίπρας έβγαλε τον Πολάκη από μέσα του. «Κύριε Τσίπρα όταν μιλάτε στον ενικό σε αυτή την αίθουσα, θίγετε το αξίωμά σας. Χειρότερο από τους χαρακτηρισμούς καφενείου, ήταν το να αποκαλέσετε περιφερόμενη γλάστρα τον Στ.Κυμπουρόπουλο».

«Από την όλη συζήτηση αυτό που κατάλαβα είναι ότι όλοι μαζί είστε Πολάκης, σημείωσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης που χαρακτήρισε «επίσημο κυβερνητικό δόγμα τον Πολακισμό». «Μίλησα για τον Πολακισμό, που έχει γίνει πια επίσημο κυβερνητικό δόγμα, ως μια μορφή φασισμο και 'πριν αλέκτορα φωνήσαι', ήρθε ο κ. Πολάκης να με δικαιώσει λέγοντας επί λέξει: «Είμαι επικίνδυνος για τη δικιά σας δημοκρατία - αυτή που είχατε χρόνια και αυτή που θέλετε να ξαναφέρετε - και όχι για τη δημοκρατία των λαϊκών αναγκών».

«Τσίπρας ίσον Πολάκης και Πολάκης ίσον Τσίπρας. ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Τσίπρας, συνεπώς και ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Πολάκης» είπε ο κ. Μητσοτάκης σχολιάζοντας την προηγηθείσα ομιλία του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε από την αρχή να ζητήσει από τον υπουργό του να ανασκευάσει, όταν επιτέθηκε άνανδρα σε έναν ήρωα της ζωής. Να τον ανακαλέσει στην τάξη γιατί μείωσε έναν άξιο επιστήμονα με αναπηρία. Ή ακόμη και να τον αποπέμψει.Αν το είχε κάνει, τίποτε από αυτά που έγιναν την τελευταία εβδομάδα δεν θα είχαν συμβεί. Και πάντα η ειλικρινής συγγνώμη είναι ένδειξη γενναιότητας και όχι αδυναμίας».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον πρωθυπουργό, σημείωσε : «Όταν έχεις κάνει καριέρα ενοχοποιώντας τους πολιτικούς σου αντιπάλους για σχέσεις με την ελίτ και αποκαλύπτεται ότι κάνεις στα κρυφά διακοπές σε πανάκριβο κότερο, πρέπει να είσαι έτοιμος να υποστείς τις συνέπειες. Ειδικά όταν υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες συναλλαγής».

Προκάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό, εφόσον έχει προσδώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις ευρωεκλογές, να προκηρύξει άμεσα εθνικές το βράδυ της 26ης Μαΐου.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ακολούθως στη φωτογραφία που επέδειξε ο Μ. Κεφαλογιάννης με τις οποίες ο ευρωβουλευτής της ΝΔ προέβη σε ισχυρισμούς για δήθεν «σχέσεις με τη χούντα» του τεθνεώτος πατέρα του πρωθυπουργού: «Έχω το θάρρος να πω δημόσια ότι κακώς ευρωβουλευτής μας χρησιμοποίησε στη δημόσια αντιπαράθεση συγκεκριμένες φωτογραφίες που δεν είναι αληθινές», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline