Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:44:04

Γυαλιά - καρφιά το κέντρο της Αθήνας

Ερμαιο στις διαθέσεις ομάδας κουκουλοφόρων έγινε για άλλη μία φορά χθες το κέντρο της Αθήνας. Οι δράστες, περίπου 30 άτομα, έσπασαν με σφυριά και βαριοπούλες τζάμια τραπεζών και βιτρίνες καταστημάτων στις οδούς Ακαδημίας, Πανεπιστημίου, Βαλαωρίτου και Βουκουρεστίου. Από την αστυνομία προσήχθησαν περισσότεροι από δέκα ύποπτοι.


Φθορές σε τράπεζες και εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας προκάλεσαν χθες το βράδυ κουκουλοφόροι. Περίπου 30 άτομα με καλυμμένα χαρακτηριστικά κινήθηκαν στις οδούς Ακαδημίας, Πανεπιστημίου, καθώς και στους πεζοδρόμους της Βουκουρεστίου και της Βαλαωρίτου, και με σφυριά και βαριοπούλες έσπασαν τα τζάμια τραπεζών και καταστημάτων.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό της ΕΛ.ΑΣ., από την καταδρομική επίθεση των κουκουλοφόρων προκλήθηκαν φθορές σε τρεις τράπεζες και σε δέκα εμπορικά καταστήματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν ως ορμητήριό τους το κτίριο της Νομικής Σχολής στην οδό Σόλωνος, το οποίο απέχει μερικά δεκάδες μέτρα από το σημείο όπου έδρασαν. Ακολούθησε κινητοποίηση μεγάλου αριθμού αστυνομικών δυνάμεων, και στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής προσήχθησαν περισσότεροι από δέκα ύποπτοι. Μέχρι αργά χθες το βράδυ οι έρευνες παρέμεναν σε εξέλιξη.

Στη διάρκεια της καταδρομικής επίθεσης, οι δράστες φώναζαν συνθήματα υπέρ του καταδικασμένου για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ πέταξαν στο σημείο και φέιγ βολάν με σχετικό περιεχόμενο. Το βράδυ της Τρίτης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση πορείας στο κέντρο της Αθήνας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον ισοβίτη απεργό πείνας, μια ομάδα αναρχικών πραγματοποίησε επίθεση με βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, δίχως πάντως να προκληθούν φθορές. Χθες, στο Athens Indymedia αναρτήθηκε κείμενο ανάληψης ευθύνης που κατέληγε με τη φράση «αλληλεγγύη στον Δημήτρη Κουφοντίνα». Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου που θα κρίνει το νέο αίτημα του εκτελεστή της 17Ν για τη χορήγηση αδείας από τις φυλακές.

Το δικαστικό συμβούλιο, που συνεδρίασε χθες στη σκιά των βαρύτατων απειλών που εκτοξεύθηκαν κατά της ζωής των δικαστών από ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα», αναμένεται να ανακοινώσει, εκτός απροόπτου, σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα την απόφασή του. Ο αρμόδιος εισαγγελέας ήδη έχει προτείνει να μη δοθεί άδεια στον ισοβίτη με το σκεπτικό ότι είναι ακόμα και σήμερα αμετανόητος και επιπλέον οι στυγερές δολοφονίες της 17Ν για τις οποίες έχει καταδικαστεί δεν επιτρέπουν να υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου για την παροχή άδειας σε βαρυποινίτες. Ο ίδιος ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν παρέστη στο δικαστικό συμβούλιο, όπως είχε κάνει άλλη φορά, λόγω του ότι νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους, καθώς έχει ξεκινήσει απεργία πείνας πιέζοντας για να λάβει τη νέα άδεια.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι με χθεσινή του δήλωση ζήτησε να μεταφερθεί σε άλλη πτέρυγα του νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες νοσηλείας του και εκφράζοντας ενόχληση για το νεκροτομείο του νοσοκομείου, που βρίσκεται δίπλα από τον χώρο της νοσηλείας του. Μάλιστα έκανε λόγο «για απάνθρωπη μεταχείριση και για βασανισμό». Ο πολυϊσοβίτης διά της δηλώσεώς του απείλησε ότι δεν θα δεχθεί στο εξής ιατρικές υπηρεσίες αν δεν αλλάξει ο χώρος όπου νοσηλεύεται.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline