Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  07:58:21

Μητσοτάκης για προσλήψεις και ενίσχυση της αστυνομίας

Σε ερώτηση για την ανομία με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι είναι ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ το θέμα της ασφάλειας.

«Ο Τσίπρας αδιαφορεί για τα ζητήματα αυτά για λόγους που εκείνος γνωρίζει» είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι η ασφάλεια πρέπει να αποκατασταθεί παντού στη χώρα «και αυτό είναι απόλυτη προτεραιότητα».

Εκτίμησε ότι η αστυνομία έχει την υπηρεσιακή ικανότητα αλλά και ότι χρειάζεται ενίσχυση για να το κάνει.

«Δεσμεύομαι ότι όλοι οι αστυνομικοί θα προμηθευτούν εντός 6μηνου νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα. Εντός 1 έτους θα προχωρήσουμε στην προμήθεια 1.000 νέων περιπολικών. Δεσμεύομαι ότι θα επαναφέρουμε τάχιστα την ομάδα ΔΕΛΤΑ και θα ενισχύσουμε την ομάδα ΔΙΑΣ. Θα προσλάβουμε 1500 νέους αστυνομικούς για τις δύο αυτές ομάδες μαζί με τις προσλήψεις για το κοινωνικό κράτος» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας ότι «όσοι τα σπάνε σήμερα γνωρίζουν ότι η επόμενη κυβέρνηση δεν θα έχει ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα».

Υποκριτής ο Τσίπρας αν δεν δεχθεί την τροπολογία για ακύρωση της μείωσης του αφορολογήτου

Ο πρόεδρος της ΝΔ ερωτήθηκε και για την τροπολογία που κατέθεσε το κόμμα του για κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου εξηγώντας ότι «θα είναι υποκριτής ο Τσίπρας αν δεν κάνει δεκτή την τροπολογία μας».

Επισήμανε ότι «η κατάργηση του αφορολογήτου σημαίνει μείον μια σύνταξη για τους συνταξιούχους» υποσχόμενος ότι αν δεν γίνει δεκτή η τροπολογία της ΝΔ «η επόμενη κυβέρνηση, εμείς, δεν θα εφαρμόσουμε τη μείωση του αφορολογήτου».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline