Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  03:33:49

Ευρωεκλογές 2019: Στις 21:30-22:00 θα έχουμε το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα

Σε τέσσερις διαφορετικές κάλπες, σε δύο διαφορετικά εκλογικά τμήματα καλούνται να ψηφίσουν οι πολίτες στις εκλογές της επόμενης Κυριακής 26 Μαΐου.

Οι αλλαγές στην εκλογική διαδικασία και τη μετάδοση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών και Αυτοδιοικητικών εκλογών παρουσιάστηκαν σήμερα από το Υπουργείο Εσωτερικών και τη SingularLogic στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στη Συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, Κώστας Πουλάκης και ο Γενικός Διευθυντής Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου, Θεόδωρος Οικονόμου, ενώ από τη SingularLogic ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής, Integrated Services, Γιώργος Αποστολάκης και ο Διευθυντής Έργου Εκλογών, Ηλίας Γιαννίτσιος.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη Ζάππειο για τις προσεχείς εκλογές

Στην ομιλία του, ο κ. Χαρίτσης, χαρακτήρισε μεγάλη πρόκληση τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, καθώς όπως επισήμανε, για πρώτη φορά στην εκλογική ιστορία της χώρας θα διεξαχθούν τέσσερις εκλογές ταυτόχρονα – Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές εκλογές.

Ψηφίζουμε σε δύο διαφορετικά εκλογικά κέντρα

Καθώς οι κάλπες την 26η Μαΐου θα είναι τέσσερις, οι ψηφοφόροι καλούνται να ασκήσουν το δικαίωμά τους σε δύο διαφορετικά και γειτονικά όπως διευκρινίστηκε, εκλογικά κέντρα. Στο πρώτο, ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει τον συνδυασμό και τους υποψηφίους της επιλογής του για τις ευρωεκλογές και τις Περιφερειακές εκλογές, ενώ στο δεύτερο θα επιλέξει τον υποψήφιο για τον Δήμο της περιοχής του, αλλά και το τοπικό συμβούλιο.

Ο αριθμός των σταυρών προτίμησης στις μεν ευρωεκλογές είναι συγκεκριμένος για όλους του Ελληνες πολίτες και ορίζεται στους τέσσερις, ενώ για τις αυτοδιοικητικές εξαρτάται από τον Δήμο και την Περιφέρεια όπου ψηφίζει.

Γράφημα για τον τρόπο που θα μοιραστούν οι κάλπες σε δύο διαφορετικά εκλογικά κέντρα
Ο Υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να διεξαχθεί απρόσκοπτα η εκλογική διαδικασία, τόνισε ότι το μεγάλο στοίχημα των τετραπλών εκλογών θα κερδηθεί, χάρη στη σκληρή δουλειά και τη μεγάλη εμπειρία των ανθρώπων του Υπουργείου.

Κάλεσε όλους τους πολίτες να ψηφίσουν: «Ειδικά σε αυτές τις εκλογές και στις Ευρωπαϊκές και τις αυτοδιοικητικές, τα διακυβεύματα είναι πάρα πολύ μεγάλα. Γι αυτό καλώ όλους τους Έλληνες πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και με την ψήφο τους να διαμορφώσουν οι ίδιοι το δικό τους μέλλον». Θυμίζουμε πως κάθε πολίτης μπορεί να βρει τα εκλογικά κέντρα στα οποία ψηφίζει με ένα κλικ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline