Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  06:33:28

Η διαμάχη για την εργασία των 7 ημερών

Σειρά επίσημων εγγράφων που, όπως ειπώθηκε, φέρουν τη σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρονται ευθέως στη δυνατότητα επταήμερης εργασίας σε ορισμένους τομείς παρουσιάζει η Ν.Δ. στη Βουλή.

Με τον τρόπο αυτό επιχειρείται να ακυρωθεί η κλιμακούμενη τα τελευταία 24ωρα επικοινωνιακή επίθεση της κυβερνώσας πλειοψηφίας, σύμφωνα με την οποία ο Κυρ. Μητσοτάκης τάσσεται υπέρ της κατάργησης του πενθημέρου και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό ανάχωμα ώστε τα σχέδια αυτά του προέδρου της Ν.Δ. να μην υλοποιηθούν.

Αρχικώς παρουσιάστηκε η με υπογραφή Αχτσιόγλου μετατροπή συλλογικής σύμβασης εργασίας που προβλέπει εργασία στον τουρισμό και σε ημέρες πέραν των πέντε, σε κλαδική. Χθες, ο εκ των αντιπροέδρων της Ν.Δ. Κ. Χατζηδάκης παρουσίασε στην Ολομέλεια ΣΣΕ προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην οποία, όπως είπε, αναφέρεται ότι «οι μηχανοδηγοί δύνανται να εργασθούν πέραν του πενθημέρου για δύο επιπλέον ημέρες – επτά συνεχόμενες ημέρες». Λίγο αργότερα, ο Γ. Βρούτσης μιλούσε για την υποκρισία της κυβέρνησης επικαλούμενος και τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που εισήχθη προς ψήφιση σήμερα, με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, και στην οποία γίνεται λόγος για υποχρεωτική –με απόφαση υπουργού– εργασία υπαλλήλων «κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες» (πρόκειται για τις υπό σύσταση «ομάδες εργασίας», αντικείμενο των οποίων θα είναι η επιτάχυνση απόδοσης συντάξεων του Δημοσίου).

«Ελπίζω να κλείσει και αυτό το τραγελαφικό θέμα το οποίο άνοιξε. Διότι πια δεν έχει κανένα νόημα. Γελοιοποιείται η παράταξή σας, όπως αντιλαμβάνεστε», σχολίασε με έμφαση ο κ. Χατζηδάκης.

Οι επιθέσεις, πάντως, που δέχεται εντός κοινοβουλίου η κυβέρνηση από τη Ν.Δ. και το σύνολο της αντιπολίτευσης αφορούν και το κυβερνητικό αφήγημα περί «κοινωνικής πολιτικής». Χαρακτηριστικά τονίζεται διαρκώς και σε όλους τους τόνους ότι τα λεγόμενα «θετικά μέτρα» που προωθούνται προς ψήφιση είναι πολύ μικρότερης αξίας και σημασίας συγκριτικά με το πώς παρουσιάζονται επικοινωνιακά από την κυβέρνηση. «Εμείς λέμε: Αυτός είναι ο δημοσιονομικός χώρος, αυτό μπορούμε να κάνουμε τώρα. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε του χρόνου», υποστήριξε απαντώντας ο Ευκλ. Τσακαλώτος. Λίγο αργότερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά ανάφερε πως είναι θέμα χρόνου («μόλις το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά», είπε) να δοθούν από την κυβέρνηση 14η σύνταξη και 13ος μισθός.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline