Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  11:16:13

Πού θα κριθεί η μάχη της κάλπης

Αναποφάσιστοι, νέοι ψηφοφόροι, δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι στην αιχμή της προεκλογικής εκστρατείας των δύο μονομάχων.

Ενα από τα βασικά «κλειδιά» της μάχης των ευρωεκλογών είναι οι αναποφάσιστοι, οι οποίοι ενδεχομένως θα κρίνουν το αποτέλεσμα, αλλά κυρίως τη διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τις μετρήσεις, αλλά και εάν τελικά το Κίνημα Αλλαγής θα κερδίσει την τρίτη θέση, μια εξέλιξη που επιθυμούν σχεδόν όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευθεί, αλλά και σε όσες έχουν στη διάθεσή τους τα επιτελεία των κομμάτων, οι αναποφάσιστοι είναι μεταξύ 12% και 15% του εκλογικού σώματος, ένα ποσοστό που ανάλογα τις επιλογές του θα αλλάξει συσχετισμούς.
Οι δημοσκοπήσεις παρέμεναν αρνητικές έως και χθες, τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου, για τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Πρωθυπουργό να τις αμφισβητεί δημόσια. «Είμαι συνηθισμένος να χάνω στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζω στις κάλπες» είπε πρόσφατα.

Το «Βήμα της Κυριακής» αναλύει:

Η γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων – Ποιοι οι ψηφοφόροι που θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα
Ποιους ψηφοφόρους θα προσπαθήσει να επαναπατρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο ρόλος των 17άρηδων και των συνταξιούχων
Πώς επιδρά η Συμφωνία των Πρεσπών στους ψηφοφόρους
-Το «ειδικό» βάρος του αγροτικού κόσμου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline