Τρίτη 23 Απριλίου 2024  19:28:19

Με πραξικόπημα πάνε να ορίσουν νέα ηγεσία στη Δικαιοσύνη

Σύσσωμος ο πανεπιστημιακός, νομικός και δικαστικός κόσμος εκφράζει σε όλους τους τόνους την έντονη αντίθεσή του στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πρόωρη αντικατάσταση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, μετά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού την περασμένη Κυριακή ότι θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών μετά το β΄ γύρο των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παρ΄ όλα αυτά, η Κυβέρνηση προσδιόρισε ως ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών την 7η Ιουλίου 2019, αντί για την εύλογη ημερομηνία της 30ης Ιουνίου, προκειμένου να προβεί στο διορισμό της νέας ηγεσίας στον Άρειο Πάγο (προέδρου και εισαγγελέως).

Όχι μόνο αυτό, με την κυβερνητική άποψη συντάχθηκε την Τετάρτη και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έδωσε το «πράσινο φως» για τις επίμαχες προαγωγές, ενώ αναζητήθηκε και βρέθηκε λύση, έτσι ώστε να μην μπλοκάρει το θέμα των διορισμών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline