Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  16:27:44

Οι πρώτες ανησυχίες για τις αυθαιρεσίες Φώφης

Στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ υπάρχει έντονο κλίμα ανησυχίας, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι με την εκδίωξη Βενιζέλου θα υπάρχουν σημαντικές απώλειες προς τη ΝΔ, γεγονός που πιθανότατα θα συμβάλλει σε μια άνετη αυτοδυναμία της.

Κυρίως, όμως, ανησυχούν (σε αντίθεση με ότι πιστεύει η ηγεσία) ότι η Χαριλάου Τρικούπη ενδέχεται να μην λάβει την τρίτη θέση ή η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑνα είναι τέτοια που το ΚΙΝΑΛ δεν θα πάρει έδρα στις τριεδρικές. Ήδη ο Γιάννης Μανιάτης έχει εκφράσει δημοσίως την ανησυχία του για τις εξελίξεις, ο Δημήτρης Κρεμαστινός έχει αποστείλει επιστολή στην ΚΟ για ενότητα, τη διαφωνία του εξέφρασε – δημοσίως, αλλά και ιδιωτικώς στην Πρόεδρο, σε τηλεφωνική τους συνομιλία- ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δεν κρύβει την απογοήτευσή του από την εξέλιξη.

Η Φώφη Γεννηματά, πάντως, έχει διαβεβαιώσει τους βουλευτές, που στην πλειοψηφία τους είναι απολύτως αντι-ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι εξ αυτών ταυτίζονται με τη «γραμμή Βενιζέλου» πως ο αντι-ΣΥΡΙΖΑ αγώνας θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση και πως ο στόχος της κίνησης ήταν να ενισχυθεί το ΠΑΣΟΚ με απογοητευμένους ψηφοφόρους ενός ΣΥΡΙΖΑ που θα έχει νέα αποσυσπείρωση - κάτι για το οποίο «εμπόδιζε» ο Ευ. Βενιζέλος.

Οι ανησυχίες

Κάποια στελέχη στη Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο, πιστεύουν ότι η απομάκρυνση του Ευάγγελου Βενιζέλου έχει ως στόχο την επόμενη ημέρα των εκλογών, όπου – ανεξαρτήτως συσχετισμών στην αντιπολίτευση - θα χρειαστεί αντιπολίτευση με τη ΝΔ και ίσως και σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που τα ίδια δεν επιθυμούν.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline