Σάββατο 20 Απριλίου 2024  11:02:30

Αδειάζει πλέον η Κομισιόν τον Αλ. Τσίπρα

Αδειάζει η Κομισιόν τον Αλέξη Τσίπρα για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει τροπολογία για τη μείωση του αφορολόγητου. Αξιωματούχος της Κομισιόν υποστήριξε την Παρασκευή ότι δεν υπάρχει συναίνεση για τη μείωση του αφορολόγητου από το 2020, υπενθυμίζοντας στο Μαξίμου ότι έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, το συνολικό φορολογικό πακέτο, που συμφωνήθηκε το 2017 και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2020 αποσκοπούσε στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τη δημιουργία φορολογικού χώρου για μεταρρυθμίσεις του φορολογικού συστήματος που ενισχύουν την ανάπτυξη. Μέρος του πακέτου ήταν και η μείωση του αφορολογήτου ορίου.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν διεμήνυσε ότι η Ελλάδα «έχει αναλάβει δέσμευση να υποστηρίξει τους στόχους και τις βασικές μεταρρυθμίσεις που θεσπίστηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος και να επιδιώξει περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης για να στηρίξει μια θετική οικονομική προοπτική και να βοηθήσει στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της».

Σημειώνεται ότι η μείωση αφορολόγητου ορίου θα έφερνε στα κρατικά ταμεία περίπου 2 δισ. ευρώ τα οποία θα χρηματοδοτούσαν τη μείωση του φορολογικού βάρους για τα μεσαία εισοδήματα. Ωστόσο, πλέον καταργούνται τα εξής αντίμετρα:

- H μείωση του πρώτου συντελεστή της φορολογικής κλίμακας που εφαρμόζεται για εισόδημα έως 20.000 από το 22% στο 20%. Με τη διάταξη αυτή που τελικά καταργείται δεν θα επέλθει ελάφρυνση έως 400 ευρώ για όλους τους φορολογούμενους, μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες
- Η ειδική εισφοράς αλληλεγγύης για ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ και οι μειώσεις των υψηλότερων συντελεστών της κλίμακας εισφοράς αλληλεγγύης.
- Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όσους έχουν ετήσιο λογαριασμό ΕΝΦΙΑ έως 700 ευρώ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline