Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  06:30:43

Διπλή- θολή έρευνα κατά Ι. Αγγελή για την υπόθεση Novartis

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημήτριου διέταξε τη διενέργεια πειθαρχικής και ποινικής έρευνας προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν τέλεση πειθαρχικών και ποινικών αδικημάτων σχετικά με τη διαρροή της αναφοράς του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημήτριου διέταξε τη διενέργεια πειθαρχικής και ποινικής έρευνας προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν τέλεση πειθαρχικών και ποινικών αδικημάτων σχετικά με τη διαρροή της αναφοράς του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», τα διαλαμβανόμενα στο δημοσίευμα συνολικά, αλλά και τις καταγγελίες της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφοράς κ. Ελένης Τουλουπάκη, των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς και των υπαλλήλων της Εισαγγελίας αυτής σε βάρος του κ. Αγγελή.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημήτρη Δασούλα. Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής ο κ. Δασούλας διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τα σχετικά έγγραφα, τα οποία εν συνεχεία διαβιβάστηκαν αρμοδίως στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλη Καλογήρου.

Κατόπιν αυτού ο Υπουργός Δικαιοσύνης με γνώμονα την πληρότητα της έρευνας και την αντικειμενικότητα της διαδικασίας διαβίβασε τα σχετικά έγγραφα και παρήγγειλε τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή από τον αρμόδιο ανώτατο δικαστικό λειτουργό (Πρόεδρο του ΣτΕ).
Συνεπώς η έρευνα που διενεργείται αφορά συνολικά στις καταγγελίες και τις αιτιάσεις τόσο των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς όσο και του πρώην εποπτεύοντος την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Διπλή προκαταρκτική εξέταση

Διπλή ποινική προκαταρκτική εξέταση με επίκεντρο την υπόθεση της Novartis διενεργείται από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα με αφορμή αναφορές και καταγγελίες για την υπόθεση αυτή, τόσο εκ μέρους του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιω. Αγγελή όσο και της επικεφαλής της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη. Την παραγγελία για διπλή έρευνα έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Αφορμή αποτέλεσε η αναφορά που είχε καταθέσει ο κ. Αγγελής ο οποίος επί τρεις μήνες είχε την εποπτεία της εισαγγελίας Διαφθοράς καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Novartis.

Επιπλέον η ανώτατη εισαγγελέας προχώρησε στην παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή αναφορά που είχε καταθέσει περί τα τέλη Ιανουαρίου η Ελένη Τουλουπάκη περιγράφοντας κατά πληροφορίες μια σειρά από πειθαρχικές και ποινικές συμπεριφορές που φέρονται να έχουν λάβει χώρα τη χρονική περίοδο κατά την οποία είχε την εποπτεία ο κ. Αγγελής.

Μεταξύ άλλων, σε αυτή την αναφορά η κυρία Τουλουπάκη αναφέρει ότι σε ημέρες που δεν ήταν η ίδια στο γραφείο της μετέβη στην εισαγγελία Διαφθοράς και αντέγραψε σε στικάκι από υπολογιστή το αρχείο με τις εκκρεμείς υποθέσεις, ο κ.Αγγελής γεγονός που σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό δεν ενέπιπτε στα καθήκοντά του ως εποπτεύων της εισαγγελίας Διαφθοράς.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις ο κ. Δασούλας αναμένεται να καλέσει στο γραφείο του όλα τα πρόσωπα που κατονομάζονται στις αναφορές των συναδέλφων του προκειμένου σύμφωνα και με την παραγγελία της κυρίας Δημητρίου να διαπιστώσει εάν έχουν διαπραχθεί και από ποια συγκεκριμένα πρόσωπα ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις όπως η απόπειρα κατάχρησης εξουσίας και η παραβίαση μυστικότητας της ανάκρισης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline