Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  04:22:51

Από την νέα Κυβέρνηση η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης»

Νέες θέσεις με ενδιαφέρον από τον Κυρ. Μητσοτάκη για τον χώρο της ταλαίπωρης Δικαιοσύνης. Επισήμανε ότι θα γίνουν σημειακές παρεμβάσεις στις προβληματικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και πως την ηγεσία του Αρείου Πάγου θα την ορίζει η επόμενη κυβέρνηση.

«Εκτιμώ ότι το Προεδρικό Διάταγμα δεν θα υπογραφεί. Η ηγεσία της Δικαιοσύνης πρέπει να διοριστεί από την επόμενη κυβέρνηση. Ήταν αδιανόητη η σπουδή του κ. Τσιπρα να την ορίσει η δική του κυβέρνηση», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Θα κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές που θα συμβολίζουν την επιμονή μας στην αποκατάσταση του κύρους της Δικαιοσύνης».

Σχετικά με την υπόθεση της Novartis δήλωσε: «Από τη στιγμή που θα φτάσουν στη Βουλή υποθέσεις που αφορούν υπουργούς της απερχόμενης κυβέρνησης, προφανώς και η Βουλή οφείλει να ερευνήσει αυτή την υπόθεση». «Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν. Ο μόνος που δεν τον γνωρίζει είναι αυτός που τον διόρισε. Όλοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους», είπε, μεταξύ άλλων.

Με αφορμή το κόμμα του κ. Βαρουφάκη, είπε ότι αυτές τις ημέρες διαβάζει ένα βιβλίο για όσα έγιναν πριν από 4 χρόνια και έκανε λόγο για τραγική ιστορία αλαζονείας, ανικανότητας, έπαρσης και ασχετοσύνης. «Οι πρωταγωνιστές είναι μαζί μας ακόμα, και από τη μία και από την άλλη κατεύθυνση», συμπλήρωσε.

Για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα, καθώς θα είναι μικρής εμβέλειας και θα προσπεραστούν μία σειρά από άθρρα που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία δεν κρίνει απαραίτητο να αναθεωρηθούν. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι είναι δέσμευσή του να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και «θα είναι ευχής έργον να αλλάξει με 200 ψήφους». «Θα προτείνουμε έναν εκλογικό νόμο που θα εξασφαλίζει κυβερνησιμότητα χωρίς κατ' ανάγκη να επανέλθουμε στον σημερινό», σημείωσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline