Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:06:54

Τσίπρας: "Γελασμένοι όσοι ράβουν κοστούμια"

Θα μπορούσε να αναφερθεί στους δικούς του υπουργούς, που θα πρέπει να αποχωρισθούν τα υπουργικά τους κουστούμια και στους οποίους υπόσχεται, νεφελωδώς, πως μπορεί να συνεχίσουν να παραμείνουν στην νέα διακυβέρνηση μετά τις 7 Ιουλίου.

Αντί αυτών των ρεαλιστικών προτίμησε την ειρωνεία του αντιπάλου.. και τις αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο εκλογικό αποτέλεσμα. Το αρνητικό, το δυσάρεστο... «Όσοι ήδη έχουν αρχίσει να ράβουν κοστούμια είναι γελασμένοι γιατί την τελική κρίση την έχει ο ελληνικός λαός που θα μιλήσει στις 7 Ιουλίου», είπε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι «η ελπίδα θα κερδίσει και πάλι την έπαρση και την αλαζονεία»

«Η αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ που τη στηρίζουν, έχουν επιβάλει σιωπητήριο στην προγραμματική συζήτηση και κρύβουν όσο περισσότερο μπορούν τα όσα έχουν σχεδιάσει και που αποτελούν συνέχεια της κυβέρνησης Σαμαρά και αφορούν στην κοινωνική λεηλασία προς όφελος των λίγων και ισχυρών». Από τη Μαγνησία τους λέμε: όχι, τίποτε δεν είναι προδιαγεγραμμένο, εμείς ορίζουμε το μέλλον μας, δεν μας ορίζουν τη μοίρα οι επιθυμίες αυτών που χρεοκόπησαν τη χώρα».
«Δεν κυνηγάμε ανεμόμυλους. Λέμε κάτι πολύ απλό. Ότι η ανατροπή θα έρθει εφόσον ο καθένας και η καθεμία από μας, καταφέρει να πείσει άλλον έναν να έρθει στη κάλπη που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτό τον τόπο, που δεν θέλει να γυρίσουμε πίσω», σημείωσε ο πρωθυπουργός και διατύπωσε το σύνθημα: «Κανένας μόνος του στην κάλπη. Κανένας χωρίς να του εξηγήσουμε τι ακριβώς διακυβεύεται για τη ζωή μας την επόμενη μέρα».

«Κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας, μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια μνημονίων και δυσκολιών, τώρα που βγήκαμε σε ξέφωτο θέλει προοπτική και ασφάλεια για αυτόν και τα παιδιά του. Κάθε Ελληνίδα μάνα, χρειάζεται ασφάλεια για το μέλλον το μέλλον των παιδιών της.

Κάθε Έλληνας εργαζόμενος, χρειάζεται ασφάλεια στην εργασία και προοπτική για ένα καλύτερο μισθό, για λιγότερα βάρη στις πλάτες του. Κάθε νέα και νέος, θέλει να μπορέσει ξανά να ονειρευτεί και να δημιουργήσει στον τόπο που γεννήθηκε».

Αυτό τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και έθεσε το ερώτημα αν «μπορούν όλα αυτά να τα προσφέρουν οι άνθρωποι που μας χρεοκόπησαν και μας λεηλάτησαν. Και που αργότερα αποπειράθηκαν να μας διχάσουν. Και να μας χωρίσουν σε προδότες και εθνικόφρονες». «Εμείς το 2015, ήρθαμε να ενώσουμε, όχι να πάρουμε τη ρεβάνς, ενώσαμε τις δυνάμεις μας με κάθε δημοκρατικό πολίτη. Χωρίς αυτή την πλατιά ενότητα, χωρίς αυτή τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, η χώρα θα βρισκόταν ακόμα στα νύχια του ΔΝΤ», είπε.

«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι απέναντι στην ιστορία για τις δύσκολες επιλογές που κάναμε. Γιατί καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τη κατάσταση πολιορκίας και άρσης εθνικής κυριαρχίας, να βγάλουμε τη θηλιά από το λαιμό της χώρας και το πετύχαμε εκεί που τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις απέτυχαν», υπογράμμισε.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline