Σάββατο 20 Απριλίου 2024  02:14:51

Μαξίμου για τις δηλώσεις Μέρκελ: Δεν είπε κάτι διαφορετικό από την κυβέρνηση

Η Ανγκελα Μέρκελ δεν είπε κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση. Αυτό το σχολίασαν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή τα όσα είπε η Γερμανίδα καγκελάριος για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Οταν η Μέρκελ ρωτήθηκε για την αλλαγή των στόχων αναφορικά με τα πρωτογενή πλεονάσματα, φάνηκε να βάζει «φρένο» στα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπενθυμίζοντας ότι έχει γίνει εκτεταμένη διαπραγμάτευση για αυτά τα προγράμματα. Παράλληλα, η καγκελάριος θύμισε τη στάση των Ευρωπαίων, μετά το Eurogroup της Δευτέρας, ότι δεν υπάρχει λόγος για αλλαγές, άποψη με την οποία δήλωσε ότι συμφωνεί.

Υπενθυμίζεται ότι τότε ο Κλάους Ρέγκλινγκ είχε βάλει στον πάγο τα κυβερνητικά σχέδια για χαλάρωση των στόχων, τονίζοντας ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% του ΑΕΠ αποτελεί θεμέλιο λίθο του προγράμματος, που έχει συμφωνηθεί. Επιπλέον, ο Μάριο Σεντένο κάλεσε τη νέα κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις.

Το σχόλιο του Μαξίμου για την Μέρκελ

«Η κ. Μέρκελ δεν λέει τίποτα διαφορετικό από αυτό που έχει προαναγγείλει ότι θα πράξει η σημερινή κυβέρνηση το 2019», τόνισαν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε η καγκελάριος, η οποία έχει ήδη επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον κ. Μητσοτάκη.

«Υλοποιώντας ένα ευρύ σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα φέρουν επιτέλους στην χώρα ισχυρή ανάπτυξη, θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη εταίρων και αγορών, και έτσι θα διεκδικήσει με αξιοπιστία τη μείωση των υπερβολικών πλεονασμάτων», σημείωσαν οι ίδιες πηγές, σε ένα σχόλιο για τα όσα είπε η Μέρκελ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline