Σάββατο 20 Απριλίου 2024  00:00:06

Οι διορισμοί των εκπαιδευτικών

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας συναντήθηκε με την ΟΛΜΕ, και μεταξύ άλλων συζήτησαν το θέμα των 4.500 διορισμών εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού στην ειδική αγωγή από το σχολικό έτος 2019-20.

Οπως ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, κ. Θεόδωρος Τσούχλος, οι θέσεις θα δοθούν σχεδόν ισόποσα (από 1.500) για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για ειδικό-βοηθητικό προσωπικό. Οι διορισμοί θα γίνουν τέλη Οκτωβρίου-αρχές Νοεμβρίου.

Παράλληλα, η αρμόδια υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών για το 2019-20 εξετάζεται να γίνουν με τους πίνακες κατάταξης του 2018 και όχι του νέου νόμου, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για τη σχετική προετοιμασία. Βέβαια, μελετάται το σενάριο το πρώτο κύμα διορισμών να γίνει με το προηγούμενο σύστημα και για τους υπολοίπους να εφαρμοστεί η πρόσφατη ρύθμιση Γαβρόγλου. Ο αριθμός των προσλήψεων θα κυμανθεί στα επίπεδα του περασμένου έτους, όταν προσελήφθησαν περίπου 31.300 αναπληρωτές και στις δύο βαθμίδες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline